Acasă Eveniment Liceul de Arte Braila se poate prabusi la un cutremur de peste...

Liceul de Arte Braila se poate prabusi la un cutremur de peste 7 grade Richter

Cutremurele din Turcia ii fac si pe politicienii romani sa-si aduca aminte ca Romania se afla intr-o zona cu activitae seismica importanta si incearca, deocamdata pe hartie, sa ia masuri.
“Urmare a actualizarii in Sistemul Informatic Integrat al invatamântului din România, de catre unitatile de invatamânt, a situatiei cladirilor aflate in risc seismic I, a rezultat faptul ca 39 de cladiri apartinând unitatilor de invatamânt sunt incadrate in categoria de risc seismic I. Dintre acestea, 21 sunt cladiri in care se desfasoara, in prezent, activitati scolare, 15 având destinatia sali de clasa sau laboratoare, restul având alte destinatii (camin, sala de sport). scolile si institutiile de invatamânt care prezinta risc crescut in caz de cutremur, potrivit expertizarilor realizate, vor intra cu prioritate intr-un proces de consolidare si reabilitare printr-un program guvernamental ce va fi aprobat de Guvern”, se arata in comunicatul Guvernului.
Chiar daca autoritatile stiau inca din 2019 de riscurile pe care le reprezinta efectuarea orelor in cladirea B a Liceului de Arte din Braila, abia catadicsesc sa ia masuri pentru relocarea elevilor. Liceul este cu risc seismic, din cauza unor probleme legate de fundatie, pentru ca de renovare, reabilitare sau demolare nici nu este vorba. “De luni, copiii nu vor mai intra in acel corp de cladire, demersurile cu mutarea copiilor din acel corp de cladire au inceput din octombrie, deja trei clase sunt la centrul comunitar, cu sprijinul primariei. Ceilalti vor trece la invatamântul de dupa-amiaza de luni, in schimburi, si vor functiona in acest corp de cladire (corpul A) si in corpul de pe bdul Panait Istrati. Dupa aceea sa putem face demersurile necesare sa intre in conservare acel corp de cladire, nu stiu ce sa facem cu el, dupa aceea sa fie reabilitat sau refacut”, a declarat Gheorghe Antonescu, director Liceul de Arte “Hariclea Darclee” Braila pentru Monitorul din Galati. Primaria va gasi pentru reabilitare fonduri, dar trebuie sa primeasca acte de la liceu, un proiect.

Pentru aceeeasi sursa, primarul Dragomir a explicatce se intampla: “Primaria Braila asteapta de la conducerea liceului un proiect pentru a aproba in Consiliul Local indicatorii tehnico economici pe baza devizelor intocmite de o societate autorizata si abia dupa ce liceul va prezenta proiectul respectiv vom putea acorda finantarea. Banii se acorda in baza unor documente, nu doar a unor cereri”.

Exit mobile version