19.4 C
Brăila
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăEvenimentEXCLUSIV / Cum si cand nu trebuie sa platim apa de ploaie

EXCLUSIV / Cum si cand nu trebuie sa platim apa de ploaie

Brailenii primesc in factura emisa de Compania de Utilitati Publice “Dunarea” pentru apa si canalizare si un alt tarif special pentru apa care provine din precipitatii, asa-zisa apa meteorica. De altfel, aceasta “taxa pe apa de ploaie” nu este specifica doar Brailei, ea fiind intalnita si in alte judete ale tarii.
Problema a fost rezolvata de o organizatie non-guvernamentala din Braila, “Problema de pe starada mea”. al carui reprezentant, prof. Georgeta Rusu a obtinut de la CUP “Dunarea” raspunsul mult asteptat de mii de braileni.
“In ultima vreme au fost numeroase postari pe grup referitoare la facturarea apei pluviale de catre CUP. Sunt diferite situatii despre care putem vorbi, de exemplu:

 1. Casa in care apa pluviala nu ajunge in conducta de canalizare, ci in sol
 2. Casa la care burlanele si ulucele duc apa pluviala catre canalizare
 3. Bloc cu terasa in cazul caruia obligatoriu apa se duce in canalizare
 4. Bloc cu acoperis care are burlane sau aruncatoare unde apa nu ajunge in canalizare
  Pentru a veni in intampinarea sesizarilor voastre, am sunat la CUP Dunarea, Departamentul de Relatii cu Publicul solicitand un punct de vedere oficial referitor la conditiile in care oamenii pot alege sa NU plateasca apa pluviala.
  Raspunsul doamnei Laura Geru, seful Departamentului Relatii cu Publicul de la CUP Dunarea (pe care il atasam si in format audio acestei postari), este acesta: oamenii pot face o solicitare scrisa societatii pentru a nu mai plati apa pluviala, vine o echipa care verifica tipul de imobil si locul pe unde se scurge apa, iar daca se constata ca aceasta nu se scurge in canalizare apa pluviala NU SE MAI PLATESTE.
  Puteti transmite cererile si online (pot fi scrise si de mana), pe adresele de mail: relatiicupublicul@apabraila.ro sau dunarea@apabraila.ro”
  , se arata intr-o postare pe Facebook a grupului “Problema de pe starada mea”.
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente