13.9 C
Brăila
marți, octombrie 3, 2023
AcasăEvenimentPericol si focar de infectie langa Scoala "Sfantul Andrei" din Braila /...

Pericol si focar de infectie langa Scoala “Sfantul Andrei” din Braila / Bani ARUNCATI intr-o ruina devenita TOALETA SI TOMBERONUL oamenilor strazii / “Am sunat la pompieri pentru ca iesea fum”

Langa Scoala Gimnaziala “Sfantul Andrei” din Braila zace, abandonata de autoritati, o cladire neterminata care ar fi trebuit sa devina gradinita pentru copii. La o scurta trecere prin zona, te izbeste un miros insuportabil, dar si un peisaj dezolant. Cladirea, fara pereti exteriori, a ajuns sa fie adapost, toaleta publica si container pentru oamenii strazii dar si pentru sobolanii care isi fac veacul printre muntii de gunoi. Din pacate, putem spune ca ceea ce se vede in interior poate concura oricand cu mizeria din interiorul fostului Hotel Pescarus de pe strada Regala. Sobolanii misuna printre peturi si alte gunoaie, dar si printre acele folosite si aruncate de consumatori. Pericolul la fiecare pas. Mai grav este ca uneori cei fara adapost dau foc gunoaielor, riscand oricand sa se termine totul intr-o tragedie.

Oamenii care locuiesc in zona sunt disperati si dezgustati, la fel si conducerea Scolii Nr 33, aflata in imediata apropiere.

Contactat de reporterii Infobraila, administratorul scolii nr. 33 “Sfantul Andrei”, doamna Stoica Ionela ne-a declarat ca aceasta ruina, situata extrem de aproape de scoala, este un real pericol pentru toti cei din jur. “Aceasta cladire abandonata apartine de Scoala nr. 20. Trebuia ca acolo sa fie o gradinita, dar a ajuns o ruina. Ne deranjeaza in primul rand aspectul, dar au fost si situatii grave cand am sunat la 112 pentru ca iesea fum de acolo. Nu stiam ce se intampla”.

In incercarea de a afla de ce constructia acestei gradinite nu s-a mai finalizat, am discutat cu doamna director a Scolii nr. 20, unitate careia ii apartine constructia.

Aceasta cladire a fost preluata de scoala noastra in urma cu multi ani. Sumele alocate proiectului nu au fost suficiente, iar lucrarile au fost sistate. Acolo trebuia sa fie acum Gradinita cu Program Normal nr. 50. Cand s-a semnat contractul au fost stabilite anumite costuri care, la un moment dat, au fost depasite din cauza preturilor care au crescut. Nu au mai fost alocate fonduri suplimentare pentru continuarea lucrarilor. Nu s-a respectat nici termenul de finalizare a lucrarilor si automat costurile au fost depasite. Era putin probabil sa se incadreze cu suma stabilita initial in proiect. Noi personal nu avem sa faca curat acolo, ar trebui sa angajam o firma pentru curatarea locului. Cladirea este un real pericol si un focar de infectie.”, ne-a declarat doamna director COLIOGLU IULIA.

In finalul dicutiei am reusit sa spulgem de la doamna director promisiunea ca vor face o igienizare a locului, insa stim foarte bine ca aceasta curatare este una de moment daca nu se iau si alte masuri. “O sa solicitam fonduri pentru ecologizare, insa este o solutie temporara. Problema oamenilor strazii este delicata. Incercam sa gasim solutii pentru siguranta celor din jur“, a conchis sursa citata.

Pana cand autoritatile se vor mobiliza in gasirea unor solutii de durata, cei din jur asista zilnic la degradarea unei constructii care a inghitit sume enorme de bani, bani pe care acum urineaza sobolanii si oamenii strazii.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente