19.4 C
Brăila
vineri, septembrie 22, 2023
AcasăLocalPericol pe un camp din judetul Braila

Pericol pe un camp din judetul Braila

În data 15.03.2023, echipa pirotehnica a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta a executat o misiune de asanare a terenului de muniţie rămasă neexplodată în localitatea Galbenu, unde în urma executării unor lucrări agricole în gospodărie a fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 100 mm., în stare avansată de oxidare.

Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, ulterior va fi distrus în poligonul de specialitate. Având în vedere că în perioada următoare se vor intensifica lucrările agricole de primăvară, la descopeirea unor astfel de elemente, lucrătorii din agricultură să oprească activitatea în zona respectică și să informeze organele competente despre acest lucru și să furnizeze informații privind localizarea acestora.

În momentul descoperirii unor astfel de elemente de muniţie, trebuie anunţate de urgenţă Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, organele de poliţie sau autorităţile publice locale. Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, se interzice:- atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte;- ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe;- comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase;- lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă;- introducerea muniţiilor în foc;- topirea elementelor metalice ale muniţiilor;- tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură;- folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte;- utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale;- demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente;- folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente