19.9 C
Brăila
vineri, septembrie 29, 2023
AcasăLocalAdin Boboc: Consilierii PNL convoaca luni, in sedinta extraordinara, Consiliul Local Ianca,...

Adin Boboc: Consilierii PNL convoaca luni, in sedinta extraordinara, Consiliul Local Ianca, pentru a solicita modificarea taxei de gunoi de la 22 lei/persoana, la 5 lei/persoana! Sedinta este publica si va rog sa fiti prezenti in numar cat de mare sa sustineti aceasta propunerea de micsorare a taxei! Este momentul sa ne facem dreptate!

In contextul majorarii substantiale a pretului pentru salubrizare pentru locuitorii din localitatea Ianca, subprefectul Adin Boboc, care este si membru PNL Ianca, anunta convocarea in sedinta extraordinara  a Consiliului Local Ianca pentru modificarea Taxei de salubrizare. Liberalul propune aducerea Taxei de salubrizare la un pret de 5 lei/persoana/luna.

Boboc transmite, prin intermediul unui comunicat de presa, ca sedinta va avea loc luni, ora 15.00, si ii invita pe aceasta cale pe locuitorii orasului Ianca si ai satelor componente sa sustina proiectul de modificare a taxei pe gunoi prin prezenta fizica la sedinta Consiliului Local, care este publica si se va desfasura la sediul Primariei.

“Adin Boboc: Consilierii PNL convoaca luni, in sedinta extraordinara, Consiliul Local Ianca, pentru a solicita modificarea taxei de gunoi de la 22 lei/persoana, la 5 lei/persoana! Consilierii PSD Ianca si primarul Fanel Chirita nu isi vor putea bate joc la infinit de locuitorii din Ianca si satele componente! Nu ii vor putea jecmani la nesfarsit! Impunerea taxei pe gunoi la 22 lei/persoana/luna este picatura care a umplut paharul abuzurilor intreprinse de PSD in Ianca. Vorbim despre o taxa enorma, aberanta si, foarte grav, nejustificata.

Codul Administrativ ne permite sa convocam Consiliul Local cu 30% din numarul consilierilor. Avem numarul necesar de consilieri locali, asa ca am demarat procedurile de convocare a Consiliului Local Ianca in sedinta extraordinara in data de 27 martie, ora 15,00, pentru a modifica taxa de gunoi si a o aduce la un pret corect, fundamentat pe realitate.

Sedinta Consiliului Local Ianca se organizeaza la initiativa consilierilor locali ai Partidului National Liberal – Alexe Radel, Buzea Daniel, Bicoiu Iuliana Doinita, Grozea Emilian, Manole Ionel, Vlad Relu Alin si a consilierului independent Ciucasu Viorel, care au semnat si depus un proiect de modificare a HCL nr.15/28.02.2023 privind reducerea taxei de gunoi de la 22 lei/persoana/luna, la 5 lei/persoana/luna.

Referatul de fundamentare a proiectului de modificare a HCL nr.15/28.02.2023 este intocmit pe baza cantitatilor REALE de deseuri colectate de pe raza UAT Oras Ianca, in perioada 1-15 martie 2023.

In jumatate de luna au fost colectate in total (utilizatori casnici + agenti economici) aproximativ 50 tone de deseuri, ceea ce inseamna ca intr-o luna de zile se vor colecta 100 tone. Tinand cont ca 30% din deseuri provin de la agentii economici, iar restul de 70% de la utilizatorii casnici (8.500 persoane), rezulta urmatoarele calcule:

            70 tone X 618,38 lei/tona = 43286,60 lei/luna

            43286,60 lei/luna : 8.500 persoane = 5,09 lei/persoana/luna

Plecand de la acest rationament si conform HCL nr.15/28.02.2023, in care se mentioneaza ca “taxele de salubrizare se ajusteaza periodic prin hotararea Consiliului Local, in functie de cantitatile REALE gestionate”, PNL propune spre aprobare modificarea taxei pe gunoi de la 22 lei/persoana/luna, la 5/lei/persoana/luna.

Demersul PNL are nevoie de sustinerea tuturor celor afectati de impunerea acestei taxe aberante! Invit pe aceasta cale locuitorii orasului Ianca si ai satelor componente sa sustina proiectul de modificare a taxei pe gunoi prin prezenta fizica la sedinta Consiliului Local, care este publica si se va desfasura la sediul Primariei, in data de 27 martie, ora 15,00.

Mentionez ca, saptamana trecuta, la Ianca, a fost organizata o sedinta extraordinara de Consiliu Local, in care consilierii PSD nu au considerat necesar sa rediscute problema acestei taxe, au vorbit despre alte lucruri importante pentru propriul lor interes.

Primarul Chitita pune biciul pe oameni si ii obliga sa plateasca o taxa enorma, in conditiile in care are la dispozitie 22 miliarde lei pentru plata gunoiului, bani pe care ii poate folosi la nevoie si ii poate recupera mai apoi de la oameni, din plata taxei de salubrizare.

Nu este pentru prima data cand primarul Fanel Chirita si consilierii PSD lucreaza impotriva oamenilor! Sa ne explice in ce baza au stabilit o taxa de 4,4 ori mai mare fata de cea reala. Una e sa platesti 60 lei/persoana/an si cu totul alta 264 lei/persoana/an.

Este important sa fim cat mai multi la aceasta sedinta de Consiliu Local si sa ne sustinem cauza! Este momentul sa ne facem dreptate si sa ii obligam sa accepte realitatea!” a transmis Adin Boboc, subprefect PNL Braila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Anunt public

Anunt public

Anunt public

Comentarii recente