18.9 C
Brăila
joi, iunie 8, 2023
AcasăPOLITICADeputatul PNL Alexandru Popa, despre faptul ca Braila risca sa piarda o...

Deputatul PNL Alexandru Popa, despre faptul ca Braila risca sa piarda o finantare europeana: “Francisk Iulian Chiriac, cel mai tare PSD-ist din Braila, care se tot lauda pe retele de socializare ca el face si altii doar vorbesc. Da, el face: o face de oaie”

Deputatul PNL Alexandru Popa considera ca presedintele CJ Braila, Iulian Chiriac, pe care il numeste „cel mai tare PSD-ist din Braila”, „o face de oaie” in ceea ce priveste proiectul de reabilitare si modernizare a Palatului Administrativ cu finantare europeana care risca sa nu se duca la bun sfarsit.

Popa spune ca proiectul de reabilitare a Palatului Administrativ, cu care se lauda Chiriac inca din mai 2020, atunci când presedintele anunta printr-o postare pe Facebook ca a semnat contractul pentru reabilitarea si modernizarea Palatului Administrativ, cu o valoare de 3,8 milioane euro, probabil nu va mai putea fi facut cu bani europeni, ci eventual doar din bugetul judetului daca aceste lucrari nu sunt finalizate pâna la 31 decembrie 2023.

„Stiti care-i culmea reabilitarii pe fonduri europene a unei cladiri a administratiei publice? Sa semnezi contractul de finantare, sa eliberezi incaperile, sa scoti tot ce se putea scoate, sa demontezi tot ce se putea demonta, sa lasi spatiile goale, ca sa intre muncitorii si sa inceapa treaba, dupa care sa constati ca ai doua variante: fie platesti din bugetul propriu cea mai mare parte a lucrarilor, fie nu se mai face nicio lucrare, te muti inapoi in vechile birouri si montezi ceea ce ai demontat cu câteva luni inainte, fiindca ai ratat finantarea europeana cu care te laudai.

Aceasta „performanta” in accesarea fondurilor europene ii apartine presedintelui presedintilor, Francisk Iulian Chiriac, cel mai tare PSD-ist din Braila, care se tot lauda pe retele de socializare ca el face si altii doar vorbesc. Da, el face: o face de oaie.

Numai el stie cum ii iese atât de bine ceea ce face, fiindca dupa cum zic unii colegi de-ai sai, primari PSD, pentru Chiriac toti sunt prosti si incapabili, numai el e destept si capabil.

Marele proiect de reabilitare a Palatului Administrativ, cu care se lauda Chiriac de câtiva ani, s-a desfasurat asa: in mai 2020 Chiriac anunta printr-o postare pe Facebook ca a semnat contractul pentru reabilitarea si modernizarea Palatului Administrativ, cu o valoare de 3,8 milioane euro. S-a si pozat când a semnat, ca sa se vada clar al cui e meritul pentru reabilitarea cladirii. Dupa care a luat o mica pauza.

In aprilie 2022 Chiriac ne spunea ca este de asteptat ca in luna mai institutia pe care o conduce, impreuna cu Primaria, sa se mute, ca sa poata incepe lucrarile la Palatul Administrativ. A urmat o alta pauza.

In toamna anului 2022 birourile Consiliului Judetean de la etajul I s-au mutat in Casa Tineretului, iar Primaria Braila a cumparat cu peste 4 milioane lei o cladire in care sa se mute. Apoi luni la rând in incaperile goale din Palatul Administrativ nu s-a intâmplat nimic.

Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese: acum aflam ca lucrarile la Palatul Administrativ ar trebui sa fie terminate pâna la sfârsitul lunii decembrie 2023 si daca nu se intâmpla asta, toate lucrarile care se fac dupa aceea trebuie platite din bugetul Consiliului Judetean Braila. Aici domnul Chiriac are o mica problema, având in vedere ca lucrarile nici n-au inceput.

Dar fiindca nu vrea sa dea prost, nu recunoaste faptul ca nu mai este timp sa se reabiliteze Palatul Administrativ in cele câteva luni câte au mai ramas pâna la sfârsitul anului si spera ca Tancrad sa faca o minune si sa reabiliteze in 6-7 luni ceea ce s-a angajat prin contract sa faca in doi ani.    

Asteptam cu interes sa vedem cum vor decurge lucrurile in acest basm in care crede presedintele presedintilor si eventual, sa vedem cu ochii nostri minunea.

Si daca desteptul de Chiriac va fi decide sa se inceapa lucrarile, va fi interesant sa vedem câti bani va plati de la bugetul local pentru lucrarile care ar fi fost eligibile, dar nu s-au putut face inainte de 31 decembrie 2023, pentru ca nu a fost destul timp.

Si o curiozitate personala: Domnul Chiriac, o sa mai aveti de acum inainte tupeul sa va mai faceti colegii si colegele primari „prosti”?”, a transmis Presedinte PNL Braila, deputat Alexandru Popa prin intermediul unui comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente