16.8 C
Brăila
joi, iunie 8, 2023
AcasăAdministratieFlorin Dobrescu: "Opulenta si aroganta la CUP Dunarea! Salarii de sute de...

Florin Dobrescu: “Opulenta si aroganta la CUP Dunarea! Salarii de sute de milioane lei, bolizi de lux si profit de peste 10 milioane lei in ultimii 3 ani, in timp ce brailenii platesc cea mai scumpa apa din tara”

Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, este de parere ca societatea CUP Dunarea, “o societate care apartine administratiei locale/judetene si care ar trebui (teoretic) sa lucreze in interesul oamenilor, de care, de fapt (practic), ii lucreaza pe oameni la buzunare”. Liberalul afirma ca societatea este “o filiala PSD”, unde in ultimii ani numarul angajatilor cu carnet de partid a crescut cu circa 300.

In cadrul celui mai recent comunicat de presa, Dobrescu face referire si la salariile organelor de conducere de la CUP Dunarea, numindu-i pe acestia “sefi care traiesc in lux, cu prime, bonusuri, petreceri, plecari la final de saptamana in Delta sau la munte cu masinile de serviciu si pe benzina societatii”, atasand si imagini cu ultima “achizitie”, un bolid in valoare de 55 mii de euro.

“In timp ce brailenii platesc, incepand cu 1 martie 2023, cea mai scumpa apa din tara (15 lei mc/luna apa+canalizare), la CUP Dunarea, societate cu actionariat de stat, care desfasoara o activitate de tip monopol fiind operator unic de apa in tot judetul, este mare veselie.

Actiunile CUP Dunarea apartin in procent de 99,87% administratiei locale/judetene PSD, actionar majoritar fiind Consiliul Local Municipal cu 86,82%, dupa care urmeaza Consiliul Judetean cu 13,05%, restul de 0,13% fiind impartit intre cele 43 de UAT-uri din judet, membri asociati in ADID Braila.

Vorbim despre o societate care apartine administratiei locale/judetene si care ar trebui (teoretic) sa lucreze in interesul oamenilor, de care, de fapt (practic), ii lucreaza pe oameni la buzunare. Sub diferite pretexte, unul mai mincinos decat altul, CUP Dunarea a tot crescut pretul la apa, de am ajuns sa platim cea mai scumpa apa din tara, in conditiile in care Dunarea trece prin fata casei noastre.

Adevarul este ca CUP Dunarea este o societate pe Profit de ani de zile! Numai in ultimii 3 ani a inregistrat un profit de 10,2 milioane lei (cf Registrului Comertului). Unde se duce grosul acestui profit? In bugetele Primariei Braila si Consiliului Judetean, sub forma de dividende.

Pe langa acest profit incasat anual de Primarie/CJ, un alt motiv al cresterii taxei pe apa este reprezentat de marirea numarului de salariati ai CUP Dunarea, care a devenit o filiala a PSD. In ultimii 10 ani, numarul angajatilor CUP cu carnet de partid PSD a crescut cu peste 300 de persoane, societatea numarand, la aceasta data, 1.020 de salariati.

Asa s-a ajuns ca peste jumatate din cheltuielile CUP Dunarea (107.231.041 lei – in 2022) sa mearga catre cheltuielile cu personalul (58.571.509 lei – in 2022).

CUP Dunarea a platit in 2022 salarii in valoare de 51.428.427 lei, la care se adauga tichete de masa – 3.888.784 lei, participarea salariatilor la profitul obtinut in anul precedent – 389.000 lei, cheltuieli facute cu organele de conducere – 838.872 lei.

Daca tot am ajuns la organele de conducere, nu putem trece fara a spune ca directorul general Silviu Mangiurea (PSD) incaseaza 18.141 lei /luna, directorul economic Ionel Avram (PSD) – 17.865 lei/luna, directorul executiv ADID Doru Damian (PSD) – 15.679 lei/luna, presedintele CA Gheorghe Stroe (PSD) – 10.000 lei/luna, iar cei cinci membri CA (PSD) – 4.000 lei/luna.

CUP Dunarea este de departe o societate pe profit, care invarte bani grei, cu sefi care traiesc in lux, cu prime, bonusuri, petreceri, plecari la final de saptamana in Delta sau la munte cu masinile de serviciu si pe benzina societatii.

Apropo de masinile de serviciu, acum cateva saptamani, cei sase sefi de statii CUP din judet (Faurei, Insuratei, Ianca, Movila Miresii, Gropeni, Braila) au fost dotati cu bolizi de lux Ford Ranger, in valoare de 55 mii euro/bucata (vezi foto). Rog conducerea CUP sa ne explice necesitatea acestor tancuri 4X4, cu care sefii de statii, oameni aflati in prag de pensie, sperie cainii de prin comune si le tin parcate in fata propriilor locuinte.

Toata aceasta opulenta/aroganta este platita scump din buzunarele brailenilor, pentru ca administratiile PSD conduse de Marian Dragomir si Francisk Chiriac folosesc un serviciu de utilitate publica (monopol pe necesitate) impotriva oamenilor si nu in sprijinul lor, asa cum ar fi normal”, a transmis Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente