18.1 C
Brăila
joi, iunie 1, 2023
AcasăAdministratieDNA il investigheaza pe primarul PSD din Movila Miresii pentru emitere de...

DNA il investigheaza pe primarul PSD din Movila Miresii pentru emitere de certificare fiscala false

Primarul PSD al comunei Movila Miresii din judetul Braila, Dumitru Panturu, este investigat de procurorii DNA pentru emiterea de certificate fiscale false pentru unii dintre cetatenii localitatii, sustin surse judiciare bine informate. Potrivit acelorasi surse, Panturu ar fi emis certificate fiscale cu “zero datorii” unor persoane care, in realitate, ar fi avut datorii neonorate, unele sume fiind chiar de sute de milioane de lei vechi.
Reamintim cititorilor nostri ca certificatele fiscale, denumite oficial certificate de atestare fiscala se emit conform Legii 207/2015, privind noul Cod de Procedura Fiscala si sunt folosite pentru instrainarea dreptului de proprietate asupra cladirilor, terenurilor si a mijloacelor de transport, proprietarii bunurilor ce se instraineaza trebuie sa prezinte certificate de atestare fiscala prin care sa se ateste achitarea tuturor obligatiilor de plata datorate bugetului local al unitatii administrativ-teritoriale in a carei raza se afla inregistrat fiscal bunul ce se instraineaza. Pentru bunul ce se instraineaza, proprietarul bunului trebuie sa achite impozitul datorat pentru anul in care se instraineaza bunul, cu exceptia cazului in care pentru bunul ce se instraineaza impozitul se datoreaza de alta persoana decat proprietarul.
De retinut ca actele prin care se instraineaza cladiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu incalcarea prevederilor legale, sunt nule de drept.
Primarul PSD Dumitru Panturu s-a facut remarcat si in trecut cand a incercat sa treaca prin Consiliul Judetean Braila un proiect care prevedea construirea unei toalete a unei scoli dintr-un sat component al comunei Movila Miresii, Tepes-Voda, a carui valoare era de 1.636 euro/metru patrat. Atunci, proiectul nu a trecut la interventia consilierului judetean Stefan Catalin Iordache.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente