21 C
Brăila
joi, iunie 1, 2023
AcasăAdministratieFlorin Dobrescu: In loc sa le explice brailenilor de ce platesc cea...

Florin Dobrescu: In loc sa le explice brailenilor de ce platesc cea mai scumpa apa din tara, PSD Braila lanseaza acuzatii false la adresa mea si incearca sa deturneze atentia de la acest subiect greu de digerat

Secretarul de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale, Florin Dobrescu, ii raspunde public vicepresedintelui Consiliului Judetean, Ionut Ciprian Dobre care, dupa cum spune Dobrescu, a lansat acuzatii false la adresa sa in incearcarea de a distrage atentia de la acest subiect greu de digerat: “CUP Dunarea”. Florin Sergiu Dobrescu reactioneaza atacurilor lansate de vicepresedintele CJ și precizeaza, prin intermediul unui comunicat dat publicitatii, ca pensia sa nu este una speciala, ci este una Militara de serviciu.

Postarea lui Ionut Ciprian Dobre de pe o retea de socializare este singurul raspuns al PSD Braila, dupa ce Dobrescu a catalogat CUP Dunarea ca fiind  “o filiala PSD” care “ii lucreaza pe oameni la buzunar”, in loc “sa lucreze in interesul oamenilor”. Aceasta postare contine atacuri personale la adresa lui Dobrescu si nimic referitor la salariile din conducerea Compania de Utilitati Publice Dunarea si nici despre masinile de lux achizitionate de CUP Dunarea.

“Dupa ce am semnalat public (cu documente) faptul ca brailenii platesc cea mai scumpa apa din tara, in timp ce conducerea CUP Dunarea (societate administrata de PSD in procent de 99,87%) se rasfata in opulenta, cu salarii de sute de milioane lei, masini de lux, angajari pe baza de carnet de partid PSD, profit de 10 milioane de lei, singurul raspuns al PSD Braila a fost acela de a lansa acuzatii false la adresa mea.

In loc sa le explice brailenilor de ce deconteaza din banii lor tot acest dezastru numit CUP Dunarea, PSD Braila, condus de Francisk Chiriac, incearca prin diversiune, asa cum ne-a obisnuit in ultimii 30 de ani, sa deturneze atentia opiniei publice de la acest subiect greu de digerat.

Prin “vocea” vicepresedintelui Consiliului Judetean Ionut Ciprian Dobre, caruia nu i-am auzit niciodata glasul in sedintele Colegiului Prefectural, pe care le-am condus in perioada in care am ocupat functia de prefect de Braila, PSD Braila azvarle cu noroi in cariera mea militara, sperand ca astfel va scapa de raspunsurile pe care trebuie sa le dea in cazul CUP Dunarea.

Se spune ca politica suporta orice, dar eu, ca fost militar de cariera, nu voi accepta niciodata ca munca mea de 28 de ani in cadrul IPJ Braila sa fie terfelita pe nedrept! Nu poti folosi ca scuza jocul politic, pentru a-ti bate joc de cariera unui om!

Sunt acuzat in mod tendentios si mincinos ca as incasa pensie speciala, in conditiile in care pensia mea este una Militara de serviciu, acordata conform art.1 din Legea nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Cariera mea profesionala este cladita pas cu pas! Am plecat de la cea mai mica functie in sistem si am iesit la pensie ca sef Serviciu Ordine Publica in cadrul IPJ Braila, avand in subordine peste 200 de oameni.

Am pornit ca subofiter in mediul rural, in 1992, dupa absolvirea Scolii de Politie de la Campina. In 1999, in timp ce ocupam functia de sef de post, am fost avansat in grad la „exceptional” inaintea implinirii stagiului minim pentru gradul urmator. Am doua avansari inainte de termen! In intreaga mea cariera profesionala am fost apreciat doar cu calificativ “bine” si “foarte bine”.

In perioada 1992-2002 am activat ca subofiter in mediul rural. In 2002, dupa sustinerea examenului de licenta la Academia de Politie “Alexandru Ioan Cuza” Bucuresti am trecut in corpul ofiterilor din cadrul IPJ Braila.

Intre 28 oct 2007 – 29 nov 2016 am ocupat functia de sef Politie Oras Faurei, intre 30 nov 2016 – 29 mai 2017 am fost adjunct al sefului Politiei municipiului Braila, iar in perioada 30 mai 2017 – 10 dec 2020 am fost sef Serviciu Ordine Publica in cadrul IPJ Braila, functie din care am iesit la pensie.

Dupa 28 de ani si 10 zile de munca in slujba statului roman, consider ca este nedrept sa fiu judecat pentru pensia mea Militara, pe care o primesc ca pe un drept castigat prin munca. Nu bag mana in buzunarul nimanui!

Pensiile militare nu reprezinta un privilegiu! Ele se acorda inca de pe timpul domniei lui Al.I.Cuza, pentru riscurile, interdictiile si restrangerea exercitiului unor drepturi si libertati constitutionale pe care le au militarii/politistii, comparativ cu alte categorii sociale. De pensii militare beneficiaza militarii/politistii din aproape toate statele UE si NATO.

Vicepresedintele CJ Ionut Dobre (PSD) ma mai acuza si ca as incasa nemeritat bani din functia de secretar de stat, pe care o ocup in cadrul Ministerului Muncii.

Domnule Dobre, daca ati fi fost un om corect, inainte de a lansa acuzatii in legatura cu activitatea mea de la Ministerul Muncii, ati fi luat legatura cu colegul dvs. de partid, senatorul Ion Rotaru (PSD), seful Comisiei pentru Munca din Senat, cu care ma intalnesc foarte des la Comisie. Dumnealui v-ar fi pus la curent in legatura cu interventiile mele la Comisie, in calitate de secretar de stat. Si colegii dvs. deputati v-ar fi putut informa in legatura cu activitatea mea din sedintele de plen si de la Comisia pentru Munca din Camera Deputatilor.

Indignarea mea este cu atat mai mare cu cat aceste acuzatii vin din partea unui om care a trait toata viata din functii puse la dispozitie de partid/PSD si care nu cunoaste ce inseamna munca si responsabilitatea unui loc de munca!

Domnule Dobre, sunt convins ca este distractiv pentru dvs. sa aruncati cu noroi pe cariera/munca unui om, dar in numele adevarului va solicit sa prezentati public experienta/expertiza care va recomanda sa ocupati functii in administratia locala. Tot o distractie pentru dvs. este si aceea de a merge la serviciu, unde singura atributie pe care o aveti este aceea de a face poze la evenimente.

Poate ii lamuriti pe braileni si ce calitati v-au recomandat sa fiti angajat la ADI ECO Dunarea Braila (o alta tocatoare de bani publici), de unde ati venit in 2020 direct in functia de vicepresedinte al CJ Braila“, a transmis Florin Dobrescu, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale prin intermediul unui comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente