Acasă Administratie Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: “Domnule primar,...

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului: “Domnule primar, vreţi să fiţi lăudat pentru minciuni? Mergeţi în cartierul Obor să vă uitaţi la asfalt, dar nu cu lupa, se vede şi din avion. Mergeţi în Pisc, Comorofca, aruncaţi o privire de vultur, vă place?”

Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila, ii atrage atentia primarului Dragomir in ceea ce priveste calitatea lucrarilor de asfaltare care se fac in municipiu.

Reactia lui Canciu vine la putin timp dupa ce primarul PSD a anuntat, pe o retea de socializare, ca incepe modernizarea cu fonduri europene pe Calea Galati, enumerand totodata si alte lucrari de asfaltare finalizate. Liberalul spune, printr-un comunicat de presă, că zilele acestea, edilul Brăilei a dat publicităţii câteva dintre măreţele sale „realizări”, intrebandu-l despre ce finalizari de lucrari vorbeste.

“Zilele acestea, edilul Brăilei, Marian Dragomir, a dat publicităţii câteva dintre măreţele sale “realizări”, arătându-se foarte preocupat că nu primeşte laude de la liberali.

Niciodată nu o să vă critic pentru că faceţi ceva, jos pălăria, însă calitatea îndoielnică a lucrărilor pe care le faceţi din bani publici o voi critica mereu.

Dacă tot vă asumaţi să realizaţi ceva, nu vă bateţi joc de cei peste 150.000 de oameni care trăiesc în municipiul Brăila, urmărindu-vă doar scopul politic: alimentarea cu voturi pentru anul 2024!

Vreţi să le demonstraţi brăilenilor, cu imagini atent alese şi postate pe contul dvs. de Facebook, că sunteţi un primar bun, devotat, dar asta este doar o manipulare ieftină!

Nimeni în prezent, an 2023, nu mai înghite manipulările PSD-iste ale anilor 90!

Domnule primar Marian Dragomir, aţi spus, printre altele, fără ruşine şi respect pentru brăileni, că aţi început şi finalizat mai multe lucrări de asfaltare, enumerând cartierele Brăiliţa, Pisc, Vidin, Comorofca, Islaz etc.

Despre ce finalizări de lucrări vorbiți? Vreţi să vă laud pentru trotuarele din Vidin lăsate de izbelişte de 3 ani, aşa se finalizează o lucrare de asfaltare? Despre cartierul Vidin vorbesc, un cartier despre care nu ştiţi nimic, pentru că nu vă pasă de brăilenii de aici!

Brăilenii văd realitatea din oraş, nu-i mai subestimaţi, nu mai încercaţi să îi manipulaţi cu poze cosmetizate puse pe Facebook. Brăilenii trăiesc în acest oraş şi văd, simt asfaltul poros, care sare la prima ploaie sau zăpadă, văd lucrările de mântuială, văd totul. Văd şi ştiu brăilenii!

Onor Primăria, în calitate de beneficiar, ce fel monitorizează aceste lucrări? În dorul lelii? Brăilenii au tot dreptul să vă suspecteze de indiferenţă. 

Domnule primar, vreţi să fiţi lăudat pentru minciuni? Mergeţi în cartierul Obor să vă uitaţi la asfalt, dar nu cu lupa, se vede şi din avion. Mergeţi în Pisc, Comorofca, aruncaţi o privire de vultur, vă place? Imaginaţi-vă că este asfaltul din faţa casei dumneavoastră, să vedem, vă place?

În toate zonele menţionate cu lucrări aşa-zis finalizate locuiesc brăileni oneşti, care îşi plătesc taxele şi impozitele, de ce îi pedepsiţi pe aceşti oameni să trăiască precum în timpuri demult apuse?

Știu că vă vedeți de pe acum primar încă 4 ani și, din această postură, cu o aroganță nemăsurată, încercați să livrați minciuni cum făcea Ceaușescu, care ne arăta cinci știuleți pe lujerul de porumb. Ori sunteţi prea obosit, ori sunteţi perfect conştient şi minţiţi cu neruşinare, pe principiul: “Hai că mai merge o dată!” Pe ce mizaţi? Pregătiţi vreun festival să se bucure oamenii, să uite de necazuri?

Despre şantierele deschise în municipiu, care generează ambuteiaje în multe zone – în special pe Şoseaua Râmnicu Sărat, urmează acum Calea Galaţi etc – ce să mai spun, au spus destule brăilenii, cei care nu au conturi false pe reţelele de socializare şi pe care îi blocaţi, pentru că nu suportaţi critici, idei bune nici atât.

Spuneţi că vreţi să modernizaţi Brăila, să ştiţi că şi brăilenii îşi doresc asta, dar vor o modernizare de calitate, nu una la care să reparaţi an de an. Anul trecut, pe strada Cazasu din Lacu Dulce, s-a turnat asfaltat peste piatra cubică, acum s-a mai pus un strat. Pe banii dumneavoastră ați făcut asta ?

Spuneţi că se lucrează simultan pe mai multe şantiere, pentru că nu vreţi să pierdeţi fondurile europene, dar dacă o să pierdeţi la capitolul calitate, cum o să fie sau sunteţi acoperit? Îi subestimați pe brăileni că nu înțeleg ce este calitatea?

Vă plângeţi că nu aveţi bani la buget, dar chiar era necesar să cumpăraţi sediul Băncii Comerciale Române, pe care aţi cheltuit 900.000 euro (fără TVA) şi nici nu v-aţi mutat acolo? Aţi spus că Primăria nu va mai avea unde să îşi desfăşoare activitatea (nu că ar face mare lucru pentru brăileni), după ce Palatul Administrativ va intra în reabilitare, doar că proiectul a rămas în aer, o altă “victorie” a PSD, aceea de a pierde fondurile europene alocate pentru această lucrare. Când s-a votat acest proiect în CLM, v-am întrebat ce veți face cu mașinile care urmează să fie parcate de jur împrejurul clădirii, arogant ca întotdeauna, mi-ați spus: “nu vor fi mai multe decât până acum!”

Ce faceţi cu banii alocaţi în buget pentru demolarea centralelor termice, adevărate focare de mizerie în toate cartierele? Când vă respectaţi promisiunea şi faceţi pe acele spaţii locuri de parcare sau spaţii de joacă? De doi ani tot plimbaţi banii de la un buget la altul, ce tot aşteptaţi, să cadă frunza?

Deşi dezinformaţi populaţia şi o manipulaţi într-o manieră grosolană, aveţi tupeul de a declara public că vă deranjează… fix dezinformarea! Cel mai evident şi recent exemplu îl reprezintă lucrarea din Vidin, cu care vă lăudaţi că e “finalizată”. În realitate, lucrările din această zonă au fost întrerupte în august 2021, pentru că muncitorii SC Micatis SRL Brăila, cei care au contract aici, aveau de finalizat alte lucrări urgente, pe unde au mai prins contracte, inclusiv în staţiunea Lacu Sărat.

Despre Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei ce ne puteţi spune? Mai există? Face ceva? Monitorizează ceva? 

Domnule primar, critica în termeni civilizaţi este maxim din ce vă pot oferi!! Pentru laude şi aplauze aveţi activul de partid al PSD, care vă susţine în tot şi în toate! Banii nu sunt la noi, la cei din opoziție, v-am fi arătat că se poate moderniza și altfel acest oraș. Nu ştiu dacă o să ajung vreodată să vă laud, ceva bun probabil că aţi făcut, dar pentru că nu iubiţi Brăila, brăilenii, nu am cum să vă ridic osanale” a transmis Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

Exit mobile version