Acasă Administratie Catalin Canciu (PNL): “Brăila este sufocată la propriu de cabluri, care fie...

Catalin Canciu (PNL): “Brăila este sufocată la propriu de cabluri, care fie sunt strânse în cuiburi pe stâlpi, ca la ţară, în aşteptarea berzelor, fie sunt rupte şi atârnă pe faţadele clădirilor sau direct pe străzi, punând în pericol viaţa trecătorilor

Cătălin Canciu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila, trage un semnal de alarma in legatura cu cablurile care “sufoca la propriu Braila”, facand referire la acele fire care aparţin furnizorilor de servicii si care stau spânzurate peste tot în oraș. In cadrul celui mai recent comunicat de presa in care trateaza acest subiect, liberalul a atasat si o serie de fotografii facute pe strazile din Braila care infatiseaza aceasta problema.

“În Brăila se vede tot mai clar nepăsarea administraţiei PSD în faţa realităţilor groteşti care se reflectă în municipiu de mai bine de 30 de ani şi care conturează imaginea unui oraş părăsit. condus de un primar fără viziune pe termen lung.

Astăzi mă voi referi la cablurile care aparţin furnizorilor de servicii şi pe care le găsim spânzurate peste tot în oraş. Fotografiile care însoţesc acest comunicat spun totul, se ştie că o imagine face cât o mie de cuvinte. Brăila este sufocată la propriu de cabluri, care fie sunt strânse în cuiburi pe stâlpi, ca la ţară, în aşteptarea berzelor, fie sunt rupte şi atârnă pe faţadele clădirilor sau direct pe străzi, punând în pericol viaţa trecătorilor. Lăsate de izbelişte în mai toate zonele din oraş, firele rupte şi desprinse de pe stâlpi, care au ajuns o povară pentru pietoni şi şoferi, conturează o imagine dezolantă, care vorbeşte despre lipsa de interes a administraţiei PSD, inaptă şi absolut inertă în faţa adevăratelor probleme cu care se confruntă brăilenii.

În afară de inconvenienţele pe care le produc pietonilor şi şoferilor, aceste cabluri atârnate în toate direcţiile arată groaznic şi mutilează imaginea Brăilei. Culmea, în Brăila mai găsim încă aşa-zişi stâlpi, de pe care a căzut betonul şi a rămas doar oţelul ruginit, adevărate pericole care stau inexplicabil în picioare, sfidând parcă gravitaţia terestră. În Brăila anului 2023, administraţia PSD pare obosită şi depăşită de realitate, nu reuşeşte să înţeleagă nevoile unui oraş care îşi doreşte să fie, dacă nu modern, măcar civilizat. Brăila are clar un primar indiferent la modul în care arată oraşul, aşa-zis gospodărit de el. Are la conducere, din păcate, un om preocupat doar de şlefuitul măştii de primar care se vrea perfect. Avem multe exemple în ţară de primari care au reuşit să scape de măţăraia de cabluri. Sibiul şi Timişoara sunt exemplele cele mai bune. Nu a fost uşor, edilii respectivi s-au confruntat cu procese, au stat săptămâni de zile în negocieri cu operatorii de cablu, au fost făcute notificări despre amenzile ce ar putea urma şi, în cele din urmă, au reuşit! Nu mai spun că toate proiectele noi ale primăriilor menţionate includ obligatoriu îngroparea cablurilor, crearea de reţele subterane de cabluri. Sinaia a reuşit să scape de cabluri câştigând un proiect pe fonduri europene, deci se poate! Privirile oamenilor nu se mai încurcă în cabluri, aşa arată normalitatea!

În Brăila, oraşul pe care îl iubesc şi pe care mi-l doresc modern şi civilizat, problema cablurilor nu reprezintă o prioritate în ochii administraţiei PSD, care merge cu privirea înfiptă doar în asfalt. De ani de zile, brăilenii se întreabă de ce Primăria nu cheamă la ordine societăţile de cablu, pentru a se remedia situaţia. A fost o simulare de interes în anul 2017, când viceprimarul PSD Alexandru Jantea a declarat public că a trimis adrese către toate firmele proprietare ale acestor cabluri, somându-le să le îndepărteze de pe domeniul public până cel târziu pe data de 1 noiembrie. Firmele au fost avertizate atunci că, în caz contrar, cablurile vor fi luate de angajaţii Serviciului de Gospodărire Locală şi duse într-un depozit, pentru recuperarea lor urmând să fie plătită mai întâi o amendă. A fost o declaraţie şi atât! Nu s-a întâmplat nimic, chiar nimic! De ce? Pentru că nu le pasă, simplu! Nici măcar pe Bulevardul Dorobanţi, modernizat pe bani europeni, nu s-a făcut un tunel pentru aceste cabluri. Nici pe celelalte străzi principale sau secundare săpate şi asfaltate de curând nu s-a realizat vreo reţea subterană de cabluri.

De ani de zile, în Brăila se asfaltează şi se tot asfaltează! Cum se asfaltează este o altă problemă, despre care am mai vorbit. Pentru unii, care au şansa să conducă un municipiu precum Brăila, este prea greu să fie gospodari, este prea greu să îşi iubească oraşul, în schimb este mult mai uşor să îşi bată joc de el şi să îl sluţească punându-i tot felul de pălării şi umbreluţe, cu intenţia de a ascunde adevărata mizerie şi paragină în care a ajuns”, a transmis Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

Exit mobile version