18.1 C
Brăila
joi, iunie 1, 2023
AcasăPOLITICAConsilierul judetean Alexandru Bucalau despre faleza Dunarii: " Loc de promenadă odinioară...

Consilierul judetean Alexandru Bucalau despre faleza Dunarii: ” Loc de promenadă odinioară pentru brăileni şi turişti, care ar fi trebuit să fie o carte de vizită pentru Brăila, a ajuns o ruină”

Consilierul judetean Alexandru Bucalau spune ca faleza Dunării, locul de promenadă odinioară pentru brăileni şi turişti a ajuns o ruina.

Liberul vorbeste in cadrul ultimului comunicat de presa despre nepăsarea administraţiei PSD, despre care spune ca a tratat cu indiferenţă în ultimii zeci de ani faleza, care “mai are puţin şi se prăbuşeşte în Dunăre”

“Faleza Dunării, loc de promenadă odinioară pentru brăileni şi turişti, care ar fi trebuit să fie o carte de vizită pentru Brăila, a ajuns o ruină, care vorbeşte despre nepăsarea administraţiei PSD, aflată de zeci de ani la butoanele municipiului şi ale judeţului Brăila. Deşi reprezintă una din puţinele zone verzi care au mai rămas în oraşul sufocat de betoane, Faleza a fost abandonată la voia naturii, iar astăzi este plină de bălării, cosmetizate mai nou cu pălării, fix tichia de mărgăritar care îi lipsea Brăilei. Brăilenii îşi amintesc cum arăta Faleza pe vremuri: malul Dunării era amenajat ca la carte, spaţiile verzi bine delimitate, gazonul tuns în permanenţă, iar aleile, inclusiv cele de pe terasament, erau curate şi, mai ales, funcţionale pe toată lungimea lor. De la an la an, Faleza s-a degradat, iar astăzi a devenit o adevărată junglă, plină de liane agăţate pe terasament, cu iarbă crescută direct din asfalt, cu alei surpate şi prăbuşite, trepte distruse, ziduri mâzgălite, balustrade lipsă şi gunoaie. Spaţiul verde a fost curăţat doar de ochii lumii, în rest jungla a sufocat tot ceea ce ţine de peisagistică. Vegetaţia este crescută de-a valma, nederanjată de angajaţii Seroplant, serviciul Primăriei Brăila care ar fi trebuit să intervină periodic pentru cosmetizarea zonei. Mai mult decât atât, platforma de la capătul străzii Pensionatului, care oferă o superbă panoramă asupra Falezei, este prăbuşită la propriu, iar balustrada din beton este pe jumătate ruptă. Tratată cu indiferenţă în ultimii zeci de ani de administraţia PSD Brăila, Faleza mai are puţin şi se prăbuşeşte în Dunăre! În 2009, s-a încercat un experiment de reabilitare a Falezei cu bani de la Fondul de Mediu. S-au montat nişte stâlpi, s-au refăcut câteva alei, câteva balustrade de fier forjat şi s-a consolidat malul. Experimentul s-a realizat pe 20 metri liniari, cu promisiunea că el va continua pe viitor, dar, evident, nu a fost nimeni interesat să îl continue. În 2016, proaspăt ales în funcţia de primar, Marian Dragomir promitea că, în primă fază, va interveni pe zona de cosmetizări şi igienizări spaţii verzi, iar apoi se va gândi la un plan pe termen lung pentru amenajarea Falezei. I-a luat 7 ani să se gândească, pentru că abia în martie 2023 a fost scoasă la licitaţie reabilitarea taluzului Falezei, prin accesarea unui proiect european. Dar va mai curge multă apă pe Dunăre până vor începe lucrările, pentru că ele vor fi trase cu siguranţă spre campania electorală din 2024. Singura grijă a primarului Marian Dragomir o reprezintă asfaltările, măcar dacă lucrările ar fi de calitate, dar toată Brăila este numai petice! Până şi centrul oraşului trebuie parcurs cu grijă, pentru că este plin de gropi şi denivelări. Bani publici aruncaţi pe lucrări făcute de mântuială, în bătaie de joc şi fără simţ de răspundere!” a transmis consilierul judeţean PNL Brăila, Alexandru Bucălău

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente