Acasă Administratie Deputatul Alexandru Popa, apel categoric catre liderii PSD Braila: “Ii somez pe...

Deputatul Alexandru Popa, apel categoric catre liderii PSD Braila: “Ii somez pe Dragomir si pe Chiriac ca in 30 de zile sa scada pretul apei potabile. Daca nu, vom incepe o campanie de strangere de semnături si vom merge în instanta cu un proces colectiv”

Deputatul Alexandru Popa a declarat, in cadrul ultimei conferinte de presa, ca ii someaza public pe cei doi lideri PSD, mai precis pe primarul Dragomir si pe presedintele Chiriac, sa scada pretul apei potabile, acesta fiind unul dintre cele mai ridicate din tara. In caz contrar, liberalul a afirmat ca va demara o campanie de strangere de semnaturi cu care va merge in instanta pentru a da in judecata CUP Dunarea.”Ii somez Dragomir si pe Chiriac ca în 30 de zile sa scada pretul apei potabile; dacă nu, vom începe o campanie de strangere de semnaturi si vom merge în instanta cu un proces colectiv”.

Subiectul, destul de fierbinte pentru braileni, vine in contextul in care acestia platesc cea mai scumpa apa din tara, in conditiile in care de la 1 martie, tariful la apa potabila este de 8,87 lei/mc, fara TVA.

Am verificat o statistica la Ministerul Mediului si am vazut ca Braila are cea mai scumpa apa din intreaga tara. Nu este posibil asa ceva avand Dunarea. As vrea sa va spun de ce s-a ajuns la un asa pret. Pentru ca CUP Dunarea este o organizatie de partid. Acolo toti PSD-istii, care nu sunt in stare sa plece singuri in viata  si sa isi croiasca un drum in mediul privat si sa realizez ceva, sunt luati de partid si dusi intr-un loc caldut. Acolo se dau salarii forte mari. Ei dau vina pe Comisia Europeana. Nu cred ca a spus Comisia Europeana sa avem cea mai scumpa apa din tara. Nu cred ca a spus Comisia Europeana sa avem niste salarii nesimtite”, a declarat Alexandru Popa.

Popa a afirmat ca s-a ajuns la asemenea sume cu acordul lui Chiriac si Dragomir, Compania de Utilitati Publice Dunarea transformandu-se intr-o „organizatie de partid”. In opinia liderului liberal cei doi social-democrati „isi fac campanie electorala pe carca brailenilor, angajand 30-40-200, cati sunt ei acolo membri de partid sau poate mai multi”.

Vreau sa ii anunt pe cei doi presedinti (n.r. Marian Dragomir si Francisk Chiriac), ca ei raspund de pretul la apa, cu toate ca in fata este domnul Mangiurea, presedintele ADID este domnul Marian Dragomir  si vicepresedinte este domnul Francisk Chiriac. Ei sunt oamenii care dau viza pentru marirea apei. Nu voi tolera niciodata ca ei sa isi faca campanie electorala pe carca brailenilor. Daca nu gasesc o modalitate ca pretul apei sa fie unul decent, vom demara o campanie de strangere de semnaturi si cred ca vom reusi sa strangem cateva zeci de mii de semnaturi si vom merge in instanta pentru a da in judecata CUP Dunarea”, a conchis sursa citata.

Ulterior, presedintele PNL Braila a mai afirmat ca liberalii au facut „niste analize vizavi de apa potabila din judetul Braila “avem buletinele de analize,  avem tot”, din care reiese ca in cateva comune si in municipiul Braila si in 80% din cazuri sa stiti ca apa nu este potabila. Este vanduta in facturi ca apa potabila, iar fizic nu este apa potabila. Daca domnii de la PSD au ceva de comentat, le pot pune la dispozitie buletinele de analize. S-a facut de doua ori analiza apei in acelasi punct de recoltare, cu o firma agreata si autorizata”.

Exit mobile version