18.1 C
Brăila
joi, iunie 1, 2023
AcasăEvenimentPREGĂTIREA PROFESIONALĂ A NOILOR POLIȚIȘTI, O PRIORITATE A POLIȚIEI BRĂILENE

PREGĂTIREA PROFESIONALĂ A NOILOR POLIȚIȘTI, O PRIORITATE A POLIȚIEI BRĂILENE

În perioada 24 aprilie-12 mai a.c. agenții de poliție absolvenți ai promoției aprilie 2023 ai Școlii de Agenți de Poliție “Vasile Lascăr” Câmpina, repartizați la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila și Biroul Judeţean de Poliție Transporturi Brăila au participat la un program de pregătire desfășurat sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională.

Elementele de teorie au fost îmbinate cu situații de instruire practică, în sesiuni susținute de ofițeri specialiști pe diferite domenii (ordine publică, investigații criminale, poliție rutieră, criminalistic, poliție transporturi, tragere cu armamentul, tactică polițienească, etc), iar acestea au fost completate cu o secvență de activitate practică la diferite structuri, sub îndrumarea unor polițiști cu experiență. În acest mod, cei 28 de agenți de poliție aflați în perioada de tutela profesională și-au completat cunoștințele, și-au dezvoltat deprinderile de a acționa eficient, în situații simulate, pe baza unor scenarii concepute de ofițerii instructori. Scopul programului de pregătire pus în aplicare la nivelul inspectoratului a fost acela de a îmbunătăți modul în care tinerii polițiști realizează intervenția la evenimentele sesizate și acționează pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, având ca țintă finală furnizarea unui serviciu polițienesc de calitate.Folosindu-se de strategii de instruire interactive, încurajați de ofițeri instructori să acționeze demonstrativ în situații care au simulat diferite faze ale intervenției și antrenați în soluționarea unor spețe, atât în sala de curs, cât și în sala de sport ori la poligonul de tir, programul a constituit un veritabil antrenament. La încheierea programului progresul făcut de cursanți a fost observabil atât în plan informativ-cognitiv și practic-acțional, cât și la nivelul anumitor resorturi ce țin de componenta emoțională a personalității (gestionarea emoțiilor și autocontrolul, reacții în condiții de stres, creșterea încrederii în capacitatea de a acționa eficient).

Pregătirea tinerilor polițiști va continua în lunile următoare, cu prioritate în domeniul conducerii auto defensive, dar și pe alte paliere, sub coordonarea Biroului Pregătire Profesională, astfel încât la încheierea celor 6 luni de tutelă, ca etapă a parcursului formării inițiale, comunitatea în care își desfășoară activitatea să fie mai sigură, datorită lor.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro
- Advertisement -https://cciabr.ro/servicii-cciabr/cursuri/

Most Popular

Comentarii recente