Acasă Administratie Florin Dobrescu, Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi...

Florin Dobrescu, Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale: “Modificări în utilizarea Cardului de energie – termenul de folosire a primei tranşe de 700 de lei a fost prelungit până pe 27 decembrie 2023”

Florin Dobrescu, Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale face un anunt important pentru milioane de romani:

“Guvernul a aprobat, luna aceasta, o serie de modificări în ceea ce priveşte utilizarea Cardurilor de energie acordate persoanelor vulnerabile, în baza OUG nr. 166/2022, ca sprijin pentru plata facturilor la energie, sume care sunt suportate parţial din fonduri externe nerambursabile.

Ajutorul, care are forma unui card emis pe suport de hârtie, este în valoare totală de 1.400 lei şi se acordă în două tranşe a câte 700 lei fiecare. Prima tranşă a fost acordată în perioada 1-28 februarie, iar cea de-a doua urmează să fie distribuită în perioada 1-30 septembrie.

Una dintre modificările aprobate de Guvern vizează prelungirea termenului de folosire a primei tranşe de 700 de lei, de la 30 iunie 2023, cum fusese stabilit iniţial, la 27 decembrie 2023.

O altă noutate se referă la completarea tipurilor de energie pentru care se acordă acest sprijin financiar. Astfel, pe lângă compensarea facturilor pentru energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, butelie, lemn de foc, păcură, peleţi, se adaugă compensarea pentru butan, rumeguş, cărbune, brichete sau alţi combustibili lichizi sau solizi.

O altă modificare face referire la plata facturilor către furnizorii de energie, care va putea cuprinde datorii restante începând cu 1 februarie 2022, cu condiţia ca factura să fie emisă după 1 ianuarie 2023.

Ne dorim ca toţi cei care au dreptul să primească acest sprijin financiar să îl poată accesa cât mai simplu şi rapid, indiferent de tipul de energie folosit, şi să le permitem, totodată, şi achitarea datoriilor restante începând cu data de 1 februarie 2022.

De acest sprijin beneficiază pensionarii peste 60 de ani, pensionarii de invaliditate, persoanele cu handicap, dar şi familiile cu alocaţie de susţinere şi familiile/persoanele cu ajutor social, condiţia fiind ca venitul net pe membru de familie, la locul de consum, să nu depăşească 2.000 lei/lună.

Cu un card de energie se pot plăti mai multe facturi curente sau restante către mai mulţi furnizori, până la epuizarea sumei. Plăţile se fac prin mandat poştal la orice subunitate a Poştei Române. Se completează suma şi contul furnizorului de energie unde va fi virată, iar la final se primeşte o dovadă a plăţii, pe care este scrisă suma rămasă, valoarea plăţilor efectuate şi furnizorii către care s-au efectuat plăţile.

Informaţii detaliate despre cardurile de energie, precum şi alte îndrumări pot fi obţinute la call center-ul Poştei Române: 0319966“.

Exit mobile version