Acasă POLITICA Catalin Canciu (PNL): “Administratia Dragomir este prima cand vine vorba sa se...

Catalin Canciu (PNL): “Administratia Dragomir este prima cand vine vorba sa se laude cu investitiile din Braila, dar cand trebuie sa urmareasca termenele de finalizare a proiectelor si calitatea lucrarilor se face ca ploua”

Secretarul de stat în Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, Catalin Canciu, afirma ca desi santierele din multe unitati de învatamant sunt pustii, administratia Dragomir primeste si premii pentru Excelenta în Educatie, numindu-l pe Marian Dragomir “un fel de rege neîncoronat al santierelor fara finalizare.

Canciu spune ca primarul este foarte activ în a-si prezenta proiectele pe retelele de socializare, însa mult mai putin activ cand e vorba de a explica de ce proiectele respective întarzie sa se realizeze, de ce pe santiere lucrarile nu avanseaza deloc sau avanseaza într-un ritm foarte lent, iar cand trebuie sa urmareasca termenele de finalizare a proiectelor si calitatea lucrarilor se face ca ploua.

“Anunturile privind investitiile care se vor derula în municipiul Braila din fonduri europene, buget local sau national sunt mult trambitate de administratia PSD, dar pana la finalizarea proiectelor este drum lung, prea lung.

Culmea, administratia Dragomir primeste si premii pentru Excelenta în Educatie, desi santierele din multe unitati de învatamant sunt pustii! Marian Dragomir este un fel de rege neîncoronat al santierelor fara finalizare, expert prin “excelenta” în anunturi pe Facebook.

În urma acestor proiecte si megaproiecte desenate pe calculator si rulate pe retelele de socializare, brailenii raman cu ideea ca se face treaba, ceea ce nu reprezinta o realitate, iar între timp lumea uita ca ar fi existat vreun proiect.

Un astfel de exemplu îl reprezinta corpul de cladire al scolii de pe Str. C.Petrescu, nr. 9A, loc parasit si transformat în groapa de gunoi, pe care administratia PSD s-a laudat ca ridica o cresa moderna, pentru cartierele Brailita si Pisc. Proiectul, care ar fi trebuit derulat prin Compania Nationala de Investitii, prevedea realizarea unei crese cu 7 grupe/70 de copii, pe o suprafata de 1.700 mp. În 2021, primarul Dragomir declara public ca, “la nivel teoretic, lucrarile ar putea fi demarate în 2022”. A fost inspirat sa spuna ca “la nivel teoretic”, pentru ca terenul este parloaga în continuare.

Mergem mai departe si ne oprim la o alta cresa, iarasi mult laudata de primar, menita sa rezolve problema parintilor cu copii care locuiesc în zonele Viziru si Buzaului. Dragomir chiar a organizat o deplasare în teren cu jurnalistii, pentru a se lauda cu acest proiect. Este vorba despre cresa din cartierul Buzaului, care ar fi trebuit sa se realizeze în curtea gradinitei de pe Str. N.Titulescu, nr. 119. Aici s-a lucrat ceva, însa termenul de finalizare a expirat, data limita fiind 1 februarie 2023. Pe panoul amplasat în fata obiectivului gasim însa o… surpriza: termenul initial a fost sters si a fost fixata, din carioca, o alta data – 31.01.2024. 

Trecem la alt capitol, care tine de o dorinta a brailenilor de ani si ani de zile, realizarea unei Piete de Peste. Un proiect accesat cu fonduri europene, care a ramas în coada de peste, termenul de finalizare fiind 25 ianuarie 2023. Aici s-au început niste lucrari suplimentare, separate de proiect, care nici ele nu au fost finalizate. Cert este ca, deocamdata, Piata de Peste ramane încremenita în uitare. Aici nu am gasit nici macar un panou pe care sa scrie ca termenul de finalizare s-ar fi prelungit, asa ca pot doar sa-mi imaginez ca va fi gata cand va vrea primarul Dragomir si va avea bunavointa sa anunte evenimentul cu surle si trambite pe Facebook.

Despre Stadionul Progresul s-a tot spus, termenul de finalizare fiind de mult depasit, dar, ce sa vezi, Dragomir le-a gasit constructorilor o scuza: ca nu au putut lucra iarna, motiv pentru care termenul va fi prelungit cu înca trei luni. Asa beneficiar al lucrarilor sa tot gasesti, generos din cale afara, constructorii fiind aparati chiar de el, primarul în functie. Santiere peste tot, finalizare spre deloc!

Administratia Dragomir este prima cand vine vorba sa se laude cu investitiile din Braila, dar cand trebuie sa urmareasca termenele de finalizare a proiectelor si calitatea lucrarilor se face ca ploua. Aici intra, evident, toate lucrarile de asfaltare din municipiu, care sunt facute cu foarte mare întarziere, timp în care brailenii trebuie sa suporte tot deranjul santierelor, si de mantuiala, dovada ca asfaltul este sarit în multe locuri, chiar de-a doua zi dupa inaugurarea lucrarilor. Asfaltarile ar fi trebuit realizate cu multi ani în urma de administratia PSD, nu toate deodata si cu multele sincope care se observa în teren. Chiar si asa, mai sunt multe strazi neasfaltate si este greu de stiut cand vor fi recuperati atatia ani de nepasare.

Le recomand brailenilor sa aiba rabdare, ca imediat vine 2024, anul alegerilor electorale, cand PSD Braila va scoate din sertar sute de proiecte “finalizate” si frumos ambalate”, a transmis Catalin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului si Turismului, presedintele Organizatiei Municipale a PNL Braila prin intermediul unui comunicat de presa.

Exit mobile version