Acasă Eveniment Droguri in penitenciare / Perchezitii DIICOT la Braila / Substanţele erau impregnate...

Droguri in penitenciare / Perchezitii DIICOT la Braila / Substanţele erau impregnate în foi de hârtie si lasate detinutilor la vizita

Procurorii DIICOT au efectuat ieri dimineaţa 22 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Galaţi, Brăila, Giurgiu şi Vrancea, inclusiv la trei penitenciare, printre care si Penitenciarul Braila, în cadrul unei anchete care vizează destructurarea unei reţele de traficanţi de droguri.

 35 de persoane au ajuns la audieri. La sediul DIICOT au fost aduşi mai mulţi deţinuţi, dar şi alţi suspecţi aflaţi în libertate sau chiar în arest la domiciliu.

În cauză s-a reţinut faptul că, la sfârşitul anului 2022, într-o unitate de penitenciar a fost creată o structură infracţională specializată în introducerea în spaţiile de deţinere a unor importante cantităţi de droguri de mare risc şi substanţe cu efecte psihoactive, păstrate şi distribuite, în schimbul unor importante sume de bani, persoanelor private de libertate.

Drogurile de mare risc şi substanţele cu efecte psihoactive au fost impregnate în foi de hârtie şi remise persoanelor private de libertate cu ocazia vizitelor efectuate de aparţinători.

De asemenea, o parte importantă a drogurilor şi/sau substanţelor cu efecte psihoactive introduse în mediul penitenciar a fost traficată către alte unităţi de deţinere, prin intermediul persoanelor private de libertate care erau transferate în vederea soluţionării diverselor cauze în faţa altor instanţe din ţară.

Audierile în cauză urmează a fi realizate la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi.

Exit mobile version