Acasă Eveniment Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării in vizita la Braila: „La finalul anului...

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării in vizita la Braila: „La finalul anului 2025 absolut orice sat din județul Brăila va avea internet de mare viteză”

Vesti bune pentru judetul nostru! „La finalul anului 2025 absolut orice sat din județul Brăila va avea internet de mare viteză.” Anuntul a fost facut joi, in cadrul unui conferinte de presa sustinuta de catre deputatul Alexandru Popa, la care a participat si ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja (PNL).

Burduja a subliniat importanta accesului la internet de mare viteza si a vorbit despre demersurile facute de tara noastra pe linia conectivitatii.

România si-a asumat sa acopere acele zone albe, adica zonele in care nu exista internet in banda larga, internet la viteza mare. De ce e important? De la bunicii care vor sa-si vada nepotii prin conexiune video, poate sunt in diaspora, sau la departare, pâna la accesul la job-uri, accesul la un loc de munca. Puteti atrage acum si acei «nomazi digitali», oameni care lucreaza in IT si pot lucreze din Braila fara probleme pentru o companie de oriunde din lume. Este important sa ducem internetul de mare viteza in toata Romania.

Si aici aveti din pacate, o situatie destul de nefavorabila, destul de multe «zone albe». Au fost doua proiecte finantate din fonduri europene. Din primul sunt 13 localitati (sate) din judetul Braila acoperite deja si pâna la finalul anului mai acoperim o localitate prin Programul Operational Competitivitate; asta inseamna 14 localitati. Prin PNRR pâna la finalul anului 2025 vor mai fi acoperite 42 de localitati din judet. Asta inseamna ca la finalul anului 2025, fiecare sat din judetul Braila va avea internet de mare viteza”, a declarat ministrul Cercetării, inovării și digitalizării, Sebastian Burduja (PNL).

Exit mobile version