18.3 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEvenimentUn interlop la inchisoare

Un interlop la inchisoare

Cunoscutul „Nicu Taranu”, unul dintre liderii lumii interlope din Braila, in varsta de 69 de ani, a ajuns vineri dupa gratii, fiind condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de inchisoare pentru șantaj și complicitate la distrugere. El, impreuna cu un complice au distrus mai multe aparate de jocuri pentru a il forta pe cel care le administra sa ii cedeze folosinta acestora.

In data de 8 iunie, politiști din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale au pus in aplicare un mandat de executare a pedepsei inchisorii. Pe raza municipiului, politiștii au depistat un barbat, in varsta de 69 de ani, din Braila, pe numele caruia Judecatoria Faurei a emis un mandat de executare a pedepsei inchisorii. Acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani și 6 luni de inchisoare ca urmare a savarșirii infractiunilor de șantaj și instigare la distrugere. El a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati”, a precizat Biroul de Presa al IPJ Braila.

Curtea de Apel Galati i-a condamnat pe cei doi definitiv la inchisoare cu executare. ”Admite apelurile declarate de inculpatul Nedelcu Iancu şi de partile civile S.C. Magnum Games S.R.L. Constanta şi O. A. impotriva sentintei penale nr. 196 din 29.11.2022, pronuntata de Judecatoria Faurei in dosarul nr. 5576/196/2021. Condamna pe inculpatul Nedelcu Iancu la o pedeapsa de 3 ani inchisoare, pentru savarşirea infractiunii de șantaj (fapta din perioada 15.06.2020-17.10.2020). Condamna pe inculpatul Nedelcu Iancu, la o pedeapsa de 1 an şi 6 luni inchisoare, pentru savarşirea infractiunii de instigare la distrugere in forma continuata. (…) Aplica inculpatului Nedelcu Iancu pedeapsa accesorie a interzicerii exercitarii drepturilor (dreptul de a se deplasa in sali de jocuri de noroc), pe durata executarii pedepsei principale. Contopeşte pedepsele stabilite in prezenta cauza, urmand ca inculpatul sa execute pedeapsa cea mai grea, de 3 ani inchisoare, la care se adauga un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse (6 luni inchisoare), aplicandu-se in final o pedeapsa rezultanta de 3 (trei) ani și 6 (şase) luni inchisoare ce va fi executata efectiv. Dispune trimiterea cauzei spre rejudecare la aceeaşi instanta – Judecatoria Faurei – pentru solutionarea actiunilor civile formulate de partile civile. Mentine celelalte dispozitii ale sentintei apelate care nu contravin prezentei decizii. Respinge ca fiind nefondat apelul declarat de inculpatul Bolboceanu Lucian impotriva sentintei penale nr. 196 din 29.11.2022, pronuntata de Judecatoria Faurei in dosarul nr. 5576/196/2021. Definitiva”, este solutia pronuntata azi, 08.06.2023.

Cum s-au petrecut faptele:

Faptele s-au petrecut în perioada 18 iulie – 13 octombrie 2020. In acest timp, Iancu Nedelcu l-ar fi şantajat pe administratorul unei sali de jocuri sa ii cedeze folosinta mai multor aparate de joc, iar mana sa dreapta, Lucian Bolboceanu, ar fi distrus mai multe aparate de joc tocmai pentru a il intimida pe administratorul firmei respective.

„A exercitat acte de constrangere asupra unui administrator al unei sali de jocuri de noroc din municipiu, cu intentia calificata de a i se ceda dreptul de folosinta a unor aparate de tip slot-machine”, spun procurorii.

Instanta i-a obligat pe cei doi interlopi sa plateasca și contravaloarea distrugerilor provocate aparatelor de jocuri, care se ridica la 3.400 de lei

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente