19.4 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăEvenimentParteneriat între  Colegiul Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius, Brăila și o școală din...

Parteneriat între  Colegiul Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius, Brăila și o școală din Suedia în proiectul eTwinning ”Dear Europe!”

Proiectul eTwinning ”Dear Europe!” desfășurat pe parcursul anului școlar 2022 – 2023, a reunit elevi și profesori din 6 țări: Suedia, România, Finlanda, Turcia, Spania și Islanda pentru a afla mai multe despre modul în care UE sprijină pacea, securitatea și democrația pentru a construi o Europă verde, digitalizată, echitabilă și competitivă.

Elevii din clasele a III-a, a V-a B, a IX-a D și a XI-a E îndrumați de profesorii Mirela Iordache, Georgiana Leu și Iuliana Pătrașcu și-au manifestat creativitatea în activitățile desfășurate utilizând instrumentele digitale Web2: Canva, Padlet, Prezi, YouTube, au realizat materiale audio-video, au jucat jocuri în aplicația Kahoot, au comunicat în limba engleză pe platformele Google Meet și eTwinning. De asememea, au realizat desene, postere, scrisori către Europa și au desfășurat activități de ecologizare în parcurile din jurul școlii.

Prin acest proiect am reușit să promovăm incluziunea și responsabilitatea civică, iar impactul asupra elevilor a fost unul deosebit. Aceștia și-au dezvoltat performanțele școlare, au devenit mai implicați și mai responsabili în luarea deciziilor și și-au îmbunățățit nivelul de comunicare în limba engleză       ( prof. Mirela Iordache, Colegiul Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius”, Brăila)

Situația economică din Europa este fragilă, pacea este amenințată iar schimbările climatice ne afectează la tot pasul. Sunt aspecte care ne îngrijorează atât pe noi ca adulți, dar și pe elevii noștri.

Prin proiectul ”Dear Europe!” am vrut să deschidem posibilitatea elevilor de a-și exprima atât temerile dar și speranțele, de a le insufla sentimentul că împreună ei pot schimba ceva pentru o Europă mai bună, mai curată, și să  le redăm încrederea în viitor.  ( a spus Gabriela Petre Broman, profesor la școala Rutsborgskolan, Bjärred, Lomma Kommun, Suedia)

Prof. Mirela Iordache

Colegiul Național Pedagogic ”D.P. Perpessicius”, Brăila

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente