19.8 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEvenimentAtentie braileni! De astazi este OBLIGATORIU

Atentie braileni! De astazi este OBLIGATORIU

Conducătorii auto SUNT obligați să circule pe toate drumurile, pe timp de zi, cu luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă pornite. Mai exact, șoferii sunt obligați să aprindă luminile, faza scurtă și pe drumurile din localități, drumuri comunale, județene, naționale, autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

Este vorba despre o modificare importantă a Codului Rutier, care a fost adoptată marți, 13 iunie, si a fost publicată în Monitorul Oficial.

În circulaţia pe toate categoriile de drumuri publice conducătorii de autovehicule şi tractoare agricole sau forestiere sunt obligaţi să folosească şi în timpul zilei luminile de întâlnire sau luminile pentru circulaţia diurnă”, prevede proiectul.

Dacă nu este respectată această obligație, șoferii riscă amendă și două puncte de penalizare.

In legea de pana astazi se prevedea obligaţia folosirii în timpul zilei a luminilor de întâlnire sau a luminilor pentru circulaţia diurnă doar pe autostrăzi, pe drumurile expres şi pe cele naţionale europene (E).

Legea va intra în vigoare în trei zile de la publicare, asta înseamnă joi, 15 iunie 2023.

Dacă nu vor respecta legea, șoferii sunt pasibili și de sanțiuni. Sancțiunea este de 290 de lei sau 145 dace se achită în termen de 15 zile.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente