19.8 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăAdministratieCătălin Canciu, Președintele Organizației Municipale a PNL Brăila: "Adăpostul Pescăresc de pe...

Cătălin Canciu, Președintele Organizației Municipale a PNL Brăila: “Adăpostul Pescăresc de pe Faleza Dunării, atât de lăudat de administraţia PSD-istă, este încă nefuncţional. Arată bine doar în poze”

Cătălin Canciu, Președintele organizației municipale a PNL Brăila atrage atenția asupra faptului ca Adăpostul pescăresc construit pe Faleza Dunării din fonduri europene, „atât de lăudat de administrația PSD-istă”, este încă nefuncțional.

Canciu transmite, printr-un comunicat de presă, că acesta arată bine doar în poze, însă în realitate este o investiție din fonduri europene de care nu beneficiază nimeni la această dată.

“Adăpostul Pescăresc de pe Faleza Dunării, atât de lăudat de administraţia PSD-istă, este încă nefuncţional. Arată bine doar în poze, însă în realitate este o investiţie din fonduri europene de care nu beneficiază nimeni la această dată. Este evident că există o problemă cu acest obiectiv, din moment ce nu se observă niciun fel de activitate aici. Să trecem puţin în revistă acest proiect şi etapele lui de implementare.

În 2019, Dragomir anunţa cu surle şi trâmbiţe că este necesară/vitală construirea unui adăpost pescăresc la Brăila. În acest sens, a fost accesat un proiect cu fonduri europene în valoare de peste 2,5 milioane de lei, chipurile pentru binele pescarilor. Şantierul a fost deschis în octombrie 2020, iar lucrarea ar fi trebuit dată “la gata” pe 12 aprilie 2021, minune care nu s-a întâmplat.

Motivul invocat pentru depăşirea termenului de execuţie a fost legat de faptul că, pentru realizarea construcţiei, ar fi fost nevoie de un lemn triplu stratificat, tratat special pentru a rezista la intemperii, iar firma responsabilă cu livrarea lui, subcontractată de societatea care a câştigat licitaţia, a întârziat livrarea acestor componente.

La acel moment, Marian Dragomir dădea asigurări că firma constructoare, SC Larapeu Construct SRL, din judeţul Brăila, va plăti toate penalităţile legate de întârziere, termenul de finalizare a lucrării fiind prelungit până în vara anului 2021.

Conform proiectului, adăpostul pescăresc avea prevăzute: un spaţiu destinat depozitării a 30 de ambarcaţiuni pescăreşti deţinute de pescarii autorizaţi din zonă – 15 în interior şi 15 în exterior, atelier de reparaţii ambarcaţiuni pescuit, depozit capturi, cameră de odihnă pentru pescarii comerciali prevăzută cu 4 paturi, birou pentru personalul administrativ, sală de şedinţe cu o capacitate de circa 30 de persoane, grupuri sanitare şi duşuri.

Putem doar presupune că, la acest moment, obiectivul este finalizat. Nu am citit nimic pe contul de Facebook al primarului, acolo unde îi place să comunice cu brăilenii, despre vreo inaugurare. Am văzut doar câteva ambarcaţiuni prin zonă, în niciun caz 15, aşa cum scrie în proiect. În schimb, în interior nu se vede nicio mişcare, uşile stau în permanenţă închise.

Este firesc să ne întrebăm pentru cine a fost construit de fapt acest adăpost pescăresc şi interesele cui le va servi el, din moment ce nu este deschis pentru pescarii de rând.  

În Regulamentul de organizare şi funcţionare a adăpostului pescăresc, adoptat de consilierii municipali în decembrie 2021, se prevedea ca accesul în adăpost să se facă în mod gratuit, pe baza unor legitimaţii valabile timp de 12 luni (cu posibilitate de prelungire), iar spaţiul să fie dat în grija unui administrator.

Anul următor, respectiv în septembrie 2022, a fost organizat un concurs pentru ocuparea funcţiei de administrator al Adăpostului Pescăresc, iar informaţiile publice se opresc aici. Nu ştim cine a câştigat acest concurs, dacă persoana a fost angajată sau nu şi dacă, de la acea dată şi până în prezent, primeşte vreun salariu.

Nu avem informaţii despre transparenţa cheltuirii banilor publici, cum nu avem informaţii nici despre transparenţa cheltuirii banilor europeni, concepte necunoscute administraţiei PSD. Nu există transparenţă nici în ceea ce priveşte lista pescarilor selectaţi, conform proiectului, de o comisie constituită la nivelul Primăriei Brăila şi numită prin dispoziţia primarului, pentru a beneficia de serviciile oferite de Adăpostul Pescăresc.

Domnule primar, eu, în calitate de cetăţean al Brăilei, vreau să ştiu dacă Adăpostul Pescăresc, în care Uniunea Europeană a investit peste 2,5 milioane lei, este funcţional, cine sunt beneficiarii acestui proiect european şi ce servicii li se oferă. Aştept, domnule Marian Dragomir, să îmi răspundeţi tot din spatele contului de Facebook, unde vă ascundeţi de ani de zile, în loc să mergeţi pe străzi, pentru a vedea dezastrul din oraşul pe care îl administraţi”, a trasnmis Cătălin Canciu, secretar de stat în Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente