19.8 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăLocalSIGURANŢA ÎN VACANŢĂ A COPIILOR, PREOCUPARE A POLIŢIŞTILOR BRĂILENI

SIGURANŢA ÎN VACANŢĂ A COPIILOR, PREOCUPARE A POLIŢIŞTILOR BRĂILENI

Miercuri, 14 iunie, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii şi Serviciul Rutier, au făcut echipă în cadrul unei activităţi care a avut drept scop prevenirea implicării minorilor în evenimente neplăcute, pe perioada vacanţei de vară și educația rutieră.

 Activităţile s-au derulat în Parc Monument cu un număr de 60 preșcolari de la Gradinița cu Program Prelungit ,,Dumbrava Minunată,, prin demersul lor, poliţiştii urmărind conştientizarea copiilor, dar şi a părinţilor, cu privire la  riscurile la care sunt expuşi minorii pe perioada vacanţei şi transmiterea de recomandări pentru petrecerea în siguranţă a acesteia.

Oamenii legii i-au provocat pe cei mici la discuţii privind modul în care îşi petrec vacanţa,  când merg în excursii sau tabere ori când ies la joacă cu prietenii şi i-au învăţat cum să procedeze pentru a nu fi implicaţi în evenimente negative care i-ar putea pune în primejdie. 

Poliţiştii rutieri le-au explicat copiilor ce reguli trebuie să respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, dar şi cum trebuie să îşi aleagă locurile de joacă pentru a nu se expune riscului de a fi accidentaţi.

Pentru o mai bună înţelegere şi fixare a noţiunilor teoretice, acestea au fost însoţite de aplicaţii practice, copiii, însoţiţi de poliţişti, au avut posibilitatea sa exerseze comportamentul corect în trafic,  pe covorul rutier.

Precizăm faptul că activitatea se înscrie în seria demersurilor preventive realizate în baza Planului de măsuri pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine publică pe timpul sezonului estival.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente