19.8 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăPOLITICAConsilierul județean PNL Alexandru Bucălău: "În timp ce dvs., domnule Chiriac, nu...

Consilierul județean PNL Alexandru Bucălău: “În timp ce dvs., domnule Chiriac, nu vă pasă de copiii şi părinţii din Brăila, Codin Maticiuc vine în judeţul nostru să ofere o mână de ajutor Secţiei Pediatrie şi să trezească din amorţire o administraţie PSD inertă şi fără viziune”

Consilierul județean PNL Alexandru Bucălău atrage din nou atenția asupra “dezastrului de la Secţia de Pediatrie din Brăila”, sectie despre care spune ca este ocolita de brăileni, mulţi preferând să meargă şi să îşi trateze copiii la Spitalul de Copii din Galaţi.

Bucalau il acuza pe Chiriac ca nu ii pasă de copiii şi părinţii din Brăila si informeaza totodata brailenii ca iniţiatorul campaniei umanitare “Spitale Publice din Bani Privaţi”, Codin Maticiuc, a pornit o campanie concretă pentru modernizarea şi dotarea Secţie Pediatrie a Spitalului Judeţean Brăila.

“Despre dezastrul de la Secţia de Pediatrie din Brăila am mai vorbit şi am reclamat faptul că este ocolită de brăileni, mulţi preferând să meargă şi să îşi trateze copiii la Spitalul de Copii din Galaţi. Dotările de la Brăila lasă mult de dorit, mobilierul este vechi şi deteriorat, găsim aceleaşi paturi din metal ruginite şi cu vopseaua sărită şi aceeaşi lipsă de interes pentru asigurarea unor condiţii minime atât pentru copii, cât şi pentru mamele internate cu micuţii pe perioada tratamentului.

Culmea, unitatea spitalicească în care se află Secţia Pediatrie poartă mai nou numele de Spital Clinic Judeţean de Urgenţă Brăila, ce amară ironie. Încă aşteptăm marea renovare ţipată de preşedintele Consiliului Judeţean, Iulian Chiriac, ori de câte ori are ocazia, ca să ştie toată lumea câte face el din bani publici pentru spital. În timp ce preşedintele CJ se laudă pe unde apucă şi cui se nimereşte cu tot felul de proiecte măreţe, un om de acţiune, Codin Maticiuc, iniţiatorul campaniei umanitare “Spitale Publice din Bani Privaţi”, a pornit o campanie concretă pentru modernizarea şi dotarea Secţie Pediatrie a Spitalului Judeţean Brăila.

În timp ce dvs., domnule Chiriac, nu vă pasă de copiii şi părinţii din Brăila, Codin Maticiuc vine în judeţul nostru să ofere o mână de ajutor Secţiei Pediatrie şi să trezească din amorţire o administraţie PSD inertă şi fără viziune. Codin Matinciuc a lansat în spaţiul public un mesaj în care vorbeşte despre campania iniţiată şi despre faptul că a inclus pe lista unităţilor spitaliceşti pe care le va ajuta şi Secţia de Pediatrie din Brăila. Vă redau mai jos o parte din mesajul său:

“….am nevoie de ajutorul vostru. Ştiţi (sper) că m-am angajat într-o renovare de jumătate de milion de euro la Spitalul Dominic Stanca din Cluj. Maternitatea şi neonatologia. Problema e că m-am angajat şi în alte cinci proiecte mai mici (…). Aşa că, dacă vreţi să angajaţi către noi cei 3,5% din salariu sau redirecţiona cei 20% dintr-o firmă, acum e momentul. De sms nu vă mai zic, pentru că bănuiesc că cine citeşte aceste rânduri ori e abonat deja, ori n-o va face niciodată. Ce vreau să vă rog însă este să fiţi ambasadorii #spitalepublicedinbaniprivati şi să convingeţi o persoană să ni se alăture. Vecin, prieten sau familie. Un om. Aş simţi că duc şi anul ăsta. Iată sms-urile: cu textul FACEM la 8845 pentru 2 euro pe lună sau tot cu textul FACEM la 8864, pentru 4 euro. Mulţumesc!”, îşi începe mesajul Codin Matinciuc.

Între cele cinci proiecte naţionale susţinute de Codin Matinciuc se află şi Modernizarea şi dotarea Secţie Pediatrie a Spitalului Judeţean Brăila. “Cost 60.000 euro, 46 de paturi cu saltele, 46 de noptiere, echipamente medicale de ultimă generaţie (aparate de monitorizare, aparate de detecţie vene, aspiratoare chirurgicale, injectomate automate, lămpi fototerapie, mese consultaţie, dulapuri, scaune, birouri…etc”, scrie Codin Matinciuc.

Aşadar, pentru dotarea Secţiei de Pediatrie este nevoie de “fabuloasa” sumă de 60.000 de euro, bani pe care domnul Chiriac nu i-a putut găsi în ditai bugetul judeţului Brăila, pentru a face un minimum de dotări. Domnul Chiriac preferă să stea şi să aştepte cu mâna întinsă de la alţii, pentru că e mai comod aşa şi nici nu-l doare capul de la calcule.

Este de-a dreptul ruşinos ca într-un judeţ de talia Brăilei, unde locuitorii îşi plătesc conştiincioşi taxele şi impozitele, să nu fie găsite fonduri pentru renovarea secţiei unde sunt trataţi copiii celor care muncesc pentru bunăstarea acestui judeţ. Domnule Chiriac, dacă bugetul judeţului era prea mic pentru a susţine şi dotarea Secţiei de Pediatrie, pe lângă alimentarea firmelor de partid, puteaţi cere personal bani de la brăileni pentru a acoperi aceste costuri, cu siguranţă ar fi contribuit fiecare părinte!

Îi mulţumesc public domnului Codin Matinciuc pentru iniţiativa de a se implica în acest proiect şi pentru că a înţeles, înaintea celor responsabili să vegheze la binele locuitorilor acestui judeţ, că sănătatea copiilor noştri este pe primul plan. Le mulţumesc pe această cale şi brăilenilor care s-au alăturat campaniei de strângere de fonduri, sunt sigur că au făcut-o cu toată inima”, a transmis Alexandru Bucălău, Consilier judeţean PNL Brăila, prin intermediul unui comunicat de presa.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente