Florin Dobrescu (PNL), secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, afirma că ”Brăila se găseşte în cea mai neagră etapă a administraţiei PSD, din cei peste 30 de ani de când judeţul se află sub ocupaţie social-democrată”.
Liberalul sustine că „Brăila este plină de asistați politic”, adică oameni care sunt puși în funcții pe criterii strict politice și „care nu sunt capabili să-și conducă nici măcar propriile vieți”.
“Brăila se găseşte în cea mai neagră etapă a administraţiei PSD, din cei peste 30 de ani de când judeţul se află sub ocupaţie social-democrată. Sărăcit, depopulat şi batjocorit în toate felurile de oamenii PSD, Brăila a devenit judeţul tuturor posibilităţilor, în sens negativ. Pe fondul acestui dezastru generalizat, PSD Brăila promovează în administraţie o nouă categorie de întreţinuţi, asistaţii politic, oameni care n-au demonstrat nimic în viaţa lor prin forţe proprii, singurul criteriu la angajare fiind carnetul de partid. Oameni fără niciun fel de pregătire şi experienţă sunt luaţi de mână de PSD şi puşi în funcţii de conducere sau de execuţie, spre ruşinea şi decăderea acestui judeţ.
Brăila este plină de asistaţi politic! CUP Dunărea este un exemplu sfidător în acest sens, cu sute de membri PSD angajaţi doar în ultimii ani. Au ajuns să transforme apa potabilă într-un produs de lux, doar pentru a-şi ţine în funcţii călduţe asistaţii politic. Exemplele sunt multe, avem servicii, direcţii şi societăţi publice falimentare, resuscitate şi ţinute în viaţă, doar pentru a hrăni aceşti întreţinuţi ai PSD.
Ca brăilean, om care şi-a construit cariera profesională pas cu pas, care şi-a respectat profesia şi care şi-a îndeplinit atribuţiile la cel mai înalt nivel, dovadă fiind calificativele de “bine” şi “foarte bine” obţinute în toţi aceşti ani, sunt revoltat de faptul că judeţul Brăila este lăsat pe mâna unor oameni, care nu sunt capabili să-şi conducă nici măcar propriile vieţi. Tot ceea ce am şi tot ceea ce sunt astăzi am construit prin forţe proprii! Sunt militar de carieră, am pornit de la cea mai mică funcţie în sistem şi am ajuns, după 28 de ani de muncă, să conduc o structură cu peste 200 de oameni în subordine.
Găsim asistaţi politic chiar la vârful Consiliului Judeţean, plătiţi cu Venitul Maxim Garantat. Consiliul Judeţean Brăila are preşedinte doar cu numele, neasumat şi dezinteresat de administraţie, un vicepreşedinte de decor, cu atribuţii foto şi un alt vicepreşedinte, care face pe “băiatul bun”, dar care, în realitate, semnează toate nenorocirile de proiecte prin care se scurg banii judeţului Brăila. Este adevărat că Ionel Epureanu este ordonatorul principal de credite al Brăilei, ceea ce îl scuteşte pe Iulian Chiriac de frisoane, dar nu trebuie ignorat faptul că acele proiecte asumate de “preşedintele de facto al CJ” nu fac decât să ducă Brăila la pierzanie.
Am observat cu surprindere că Iulian Chiriac şi-a trecut, în CV-ul publicat pe site-ul CJ, la capitolul “Competenţe şi abilităţi sociale” (vezi foto), “aptitudini de comunicare interpersonală” (asta cred că e o glumă), “rezistenţă la efort intelectual” (nu a fost cazul), “abilităţi de negociator” (poate în interes personal), “responsabilitate” (fix ce îi lipseşte), “empatie” (fără comentarii).

Nu ştim ce persoană este descrisă aici şi ce analize au fost încurcate, dar cu siguranţă nu este vorba despre preşedintele CJ Brăila. Recent, pentru că are chemare pentru câştiguri uşoare şi nemuncite, Chiriac şi-a descoperit o nouă vocaţie: jocurile de noroc!
Din CV-ul vicepreşedintelui Ionuţ Dobre aflăm că ar avea şi ceva atribuţii serioase la CJ (în afară de cele foto), pe care, însă, nu le pot trata decât ca pe nişte glume. La rubrica “Activităţi şi responsabilităţi principale” (vezi foto), Dobre şi-a trecut “colaborarea cu agenţi economici din ţară şi străinatate în scopul realizării unor acţiuni şi lucrări de interes judeţean”. Sunt curios să văd un raport despre colaborarea acestuia cu agenţii economici din ţară, dar mai ales cu cei din străinătate. Cred totuşi că “abilităţile foarte bune de lucru în Photoshop”, trecute la capitolul “Competenţe şi aptitudini de utilizare a calculatorului”, au fost cele definitorii care i-au asigurat funcţia de vicepreşedinte al CJ.

Vicepreşedintele Ionel Epureanu nu are un CV actualizat, există pe net doar unul de pe vremea când era viceprimar la Ianca, oraş pentru care nu a făcut nimic în cei 10 ani cât a avut în mână pâinea şi cuţitul la CJ şi unde înţeleg că vrea să candideze ca primar, în 2024. Să spui că vrei să fii salvatorul unui oraş prăbuşit, pentru care nu ai ridicat un deget, ba mai mult ai girat să devină groapa de gunoi a judeţului, asta înseamnă să fii PSD-ist în Brăila!
Cam aceasta este triada de la vârful CJ Brăila, completată de alţi şefi şi directori de servicii, direcţii şi societăţi publice, asistaţi politic promovaţi de PSD deşi nu au niciun fel de pregătire/experienţă pentru a ocupa acele funcţii, oameni care nu trag pentru Brăila, dimpotrivă, care trag Brăila în jos!” a transmis prin intermediul unui comunicat de presa Florin Dobrescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale.