18.3 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăEvenimentZi mare pentru Braila / Astazi va avea loc inaugurarea PODULUI PESTE...

Zi mare pentru Braila / Astazi va avea loc inaugurarea PODULUI PESTE DUNARE

Astazi este marea inaugurare a podului peste Dunare de la Braila, care va conecta nordul Munteniei si sudul Moldovei de nordul Dobrogei de Nord (Delta Dunarii). Podul suspendat reprezinta cea mai complexa si scumpa lucrare rutiera din țara noastra din ultimii zeci de ani, fiind al treilea ca dimensiune din Europa.

Inaugurarea podului va avea loc in prezența presedintelui Klaus Iohannis, premierului Marcel Ciolacu, presedintelui Senatului, Nicolae Ciuca, ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, dar la Braila este asteptat si comisarul european pentru Transporturi, Adina Valean de la PNL. Oficialitațile vor ajunge la pod in jurul orei 10:45, iar de la ora 13.00 va fi deschisa circulația pe podul de la Braila.

Deocamdata, traficul va fi deschis parțial, deoarece numai o parte din drumurile de legatura sunt gata. Constructorul si-a luat insa angajamentul sa finalizeze lucrarile pana la sfarsitul anului.

Deși podul este prevazut si cu trotuare, acestea nu pot fi folosite decat pentru mentenanta si întretinerea podului. Oficialii din Ministerul Transporturilor avertizeaza ca ele nu vor fi deschise circulației pietonilor sau bicicliatilor.

Durata de viața a podului este de 120 de ani, iar in primii cinci ani traversarea va fi gratuita. Podul are un centru de monitorizare si control, care va inregistra permanent starea tehnica, prin 50 de senzori instalați in punctele esențiale. Este prevazut cu un sistem de dezumidificare, astfel incat nu exista riscul ca unele componente metalice sa rugineasca.

De retinut este faptul ca in primii 5 ani nu va fi perceputa nici o taxa de trecere a podului.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente