18.9 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăEvenimentNicu Nita, brailenul “MUT” din Parlament / Deschide gura doar pe bani...

Nicu Nita, brailenul “MUT” din Parlament / Deschide gura doar pe bani grei. “Recordul“ lui Nita: 26 de secunde

Parlamentarii sunt scumpi la vorba, lucru demonstrat de statisticile de pe site-ul Camerei Deputaţilor. Pentru 26 de secunde vorbite in plenul Parlamentului, de la alegerile din 2020 pana in prezent, deputatul Nita Nicu are cea mai mare „eficienta” la incasat bani, daca ne raportam la cat de mult a luat cuvantul.

Din randurile PSD, deputatul Nicu Nita și-a rostit juramantul pret de 26 de secunde si apoi a tacut. Au fost suficiente pentru urmatorii doi ani și jumatate. Va reamintim ca Nita este cunoscut drept unul dintre latifundiarii din Parlament, detinand 87 de terenuri agricole in judetul Braila, plus case de vacanta la munte si la mare dar si spatii comerciale, conform ultimei declaratii de avere.

La nivelul urmator se situeaza deputatul PNL Alexandru Popa. Desi se afla la primul mandat in Parlamentul Romaniei, Popa a luat cuvantul de doua ori, juramantul plus inca o interventie. Liderul PNL Braila a vorbit in plen 3 minute si 31 de secunde „Jocul de-a guvernarea trebuie sa inceteze!“. Cumuland cu juramantul care a durat 35 de secunde, Popa il “ia la vorba” detasat pe Nicu Nita.

Consultand site-ul Camerei Deputatilor la rubrica ”luari de cuvant in plen”, un pic mai vorbareti sunt deputatii Adrian Paladi (ex-PSD, viitor?PNL) cu 5 min si 39 secunde vorbite si Mircea Florin (PSD) cu putin peste 8 minute vorbite.

La polul opus se situeaza deputatul Ciprian Ciubuc (fost AUR) cu peste 40 minute vorbite in plen.

Ce salariu are un deputat in Romania in 2023?

Salariul de baza pentru senatori și deputati este de 18.720 de lei brut pe luna, iar liderii de grup incaseaza in plus circa 2000 de lei.

Pe langa salariul fabulos, parlamentarii mai au parte de numeroase beneficii.

Conducerea Parlamentului a decis majorarea sumei pe care deputatii și senatorii o primesc lunar pentru a-și derula activitatea, de la 28.080 la peste 35.000 de lei. Senatorii și deputatii mai primesc din partea statului lunar 4.5000 de lei pentru chirie dar și 400 de lei/zi sub forma de diurna.

Alte beneficii mai sunt: primirea unui telefon de serviciu cu abonament, calatorii gratuite cu trenurile CFR in perioada mandatului, un zbor gratuit dus-intors pe saptamana, la cel mai apropiat aeroport de circumscriptia lor. Unul dintre cele mai controversate beneficii este pensia speciala. In acest moment 827 de foști senatori și deputati beneficiaza de pensii speciale.

Aici, nu putem sa nu il amintim pe brailenul Vasile VARGA care s-a luptat cu toate puterile sa isi recupereze pensia speciala pierduta in 2021, dand in  judecata secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului, solicitand instantelor sa oblige la repunerea in plata a pensiilor speciale pe care le primea inainte de februarie 2021. Pensiile respective au fost abrogate in aceeasi luna.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente