18.9 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăEvenimentFOTO Controale fulger in Braila / Un azil de batrani ilegal a...

FOTO Controale fulger in Braila / Un azil de batrani ilegal a fost inchis. Zeci de batrani si tineri cu handicap, mutati

Controalele fulger declansate si in Braila au scos la iveala nereguli grave. Un azil a fost închis în municipiul Brăila după ce autoritățile au descoperit că funcționa ilegal. În Centru erau cazate 41 de persoane, de toate vârstele, inclusiv o serie de pacienți cu dizabilități grave.

Comisia de control constituită prin ordin de prefect a hotărât, în cursul serii de ieri, închiderea unui centru în care erau cazate 41 de persoane. Neregulile constatate, pentru care s-a luat această decizie sunt lipsa licenței și a autorizației de funcționare. Din 41 de persoane care erau cazate în acest centru, 23 au fost mutate în altă locație care își desfășoară activitatea cu autorizație de funcționare și care dispune de capacitatea necesară, iar restul de 18 au fost relocate în unități spitalicești din municipiu pentru a fi evaluate din punct de vedere medical, precum și pentru a beneficia de îngrijire specifică în perioada imediat următoare”, transmite Prefectura Brăila.

Caminul ilegal, situat in cartierul Brailita, ii apartine Aurei Udrea, vaduva lui Costel Frizeru, un veteran al lumii interlope brailene. Udrea nu ar fi la prima ilegalitate, in 2017 numele ei aparand intr-un alt dosar penal cu acuzatiile de fals si uz de fals.

Potrivit sursei citate, la nivelul județului au fost controlate, un număr de 14 centre rezidențiale publice și private.

„În a doua zi de control au fost constatate o serie de nereguli pentru care au fost aplicate un număr de 23 de contravenții din care amenzi în cuantum total de 108.6 mii lei”, mai anunță Prefectura Județului Brăila.

In paralel, Inspectoratul de Politie Județean Brăila a întocmit „dosar penal pentru exercitarea fără drept a unei activități și obținerea ilegală de fonduri”.

Articolul precedentAnunt public
Articolul următorAnunt public
RELATED ARTICLES

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente