19.4 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăAdministratieCatalin Canciu (PNL): "Sunt în Brăila oameni care au aşteptat un an...

Catalin Canciu (PNL): “Sunt în Brăila oameni care au aşteptat un an sau poate chiar mai mult Programul Rabla, pentru a scăpa de maşinile vechi, dar au pierdut această şansă din cauza dezinteresului total manifestat de administraţia Dragomir”

Catalin Canciu, președintele Organizației Municipale PNL Brăila, se declara nemultumit de Administraţia Dragomir, definind-o ca a fi  “O administraţie bună doar la aruncat “petarde mediatice” fără niciun rezultat concret. Intr-un comunicat dat publicitatii, Canciu critică Primăria municipiului Brăila pentru că nu a reușit să  se înscrie în Programul Rabla, care are ca scop eliminarea din circulație a unui număr cât mai mare de autovehicule vechi, cu grad ridicat de poluare.

“Administraţia Dragomir se dovedeşte a nu ştiu câta oară neputincioasă şi nepricepută în atragerea de bani proveniţi din programe naţionale şi europene. O administraţie bună doar la aruncat “petarde mediatice” fără niciun rezultat concret. Primarul Dragomir a convocat nenumărate şedinţe extraordinare de CLM în decursul anilor, însă doar pentru porcării electorale şi populiste, dar acum, când a fost nevoie de una în interesul oamenilor, a manifestat un total dezinteres.

Municipiul Brăila a pierdut şansa de a intra în Programul Rabla din cauza neglijenţei manifestate de primarul Marian Dragomir, o neglijenţă care s-a transmis, din păcate, în tot aparatul administrativ din Primăria Brăila. Pe 21 aprilie 2023, când Administraţia Fondului pentru Mediu a anunţat deschiderea sesiunii de înscriere în Programul Rabla pentru autorităţile locale, primarul Dragomir abia se trezise din somn. În loc să convoace o şedinţă extraordinară de Consiliu Local Municipal, în care să fie adoptată HCLM privind casarea autovehiculelor uzate, condiţie obligatorie pentru înscrierea în Programul Rabla, Dragomir a preferat să aştepte liniştit şedinţa ordinară a CLM din 27 aprilie. Deşi existau premisele de necesitate, de forţă majoră, deoarece se ştia că bugetul pentru Programul Rabla este unul limitat, în care primii înscrişi vor fi primii serviţi, primarul Brăilei a fost total dezinteresat de subiect.

Evident că pe 27 aprilie, când în CLM Brăila a fost votată hotărârea privind casarea autovehiculelor uzate, banii din Programul Rabla erau deja epuizaţi, iar tot ce a urmat după a fost un circ marca PSD Brăila. Am citit comunicatul dat ieri de Primăria Brăila, în care administraţia Dragomir se spală pe mâini, spunând că pe 27 aprilie, după aprobarea HCLM, a constatat “cu stupoare” că aplicaţia Rabla era blocată, ca urmare a epuizării sumei alocate Programului. Un teatru ieftin şi o demagogie care jigneşte profund inteligenţa brăilenilor. Procedura de înscriere pe platformă ar fi putut fi un succes, dacă documentaţia era întocmită la timp, aşa cum au făcut administraţiile din localităţile preocupate să acceseze fonduri naţionale sau europene.

Pe 21 aprilie, când a fost demarat Programul, autorităţile statului au atenţionat autorităţile locale să grăbească procedurile pentru sesiunea de înscriere şi au avut dreptate, pentru că, în aceeaşi zi, în doar 7 ore, în Programul Rabla s-au înscris 245 de primării din toată ţara. Primarii din localităţile admise în program au avut grijă ca tot ceea ţinea de proceduri să fie gata, pentru a avea siguranţa că oamenii din respectivele localităţi vor putea beneficia de Programul Rabla.

Sunt în Brăila oameni care au aşteptat un an sau poate chiar mai mult Programul Rabla, pentru a scăpa de maşinile vechi, dar au pierdut această şansă din cauza dezinteresului total manifestat de administraţia Dragomir. Dar cum să le pese celor din administraţia PSD de nevoile brăilenilor de a scăpa de maşinile vechi, când ei merg la muncă zilnic cu maşinile de serviciu, iar unii au chiar şofer la scară?! Mai mult decât atât, de ce să piardă PSD impozitul perceput pe maşinile vechi aflate încă în circulaţie, chiar dacă poluează aerul din Brăila?! Ca să nu mai spun că în Programul Rabla puteau intra şi rablele Braicarului, cele vechi şi distruse de asfaltul nou pus de administraţia Dragomir, sărit şi denivelat în multe locuri.

În toate primăriile din România există personal specializat pentru a putea face faţă provocărilor în ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene sau naţionale. Există primari în multe judeţe ale ţării, în special în vestul României, care dau indicaţii precise funcţionarilor pentru a urmări proiectele europene şi a întocmi documentele necesare atragerii de fonduri europene, ştiind foarte clar că aceasta este unica posibilitate de a prospera. La noi, în schimb, administraţia PSD a rămas partizană practicilor comuniste, cele prin care activiştii se laudă între ei, îşi dau diplome şi se fac cetăţeni de onoare”, a transmis Cătălin Canciu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Brăila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente