18.3 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăPOLITICASubprefectul Adin Boboc: Epureanu Ionel a uitat că în 2009, pe vremea...

Subprefectul Adin Boboc: Epureanu Ionel a uitat că în 2009, pe vremea când era viceprimar la Ianca, a susţinut transformarea oraşului în groapa de gunoi a judeţului Brăila

Adin Boboc (PNL), subprefectul Brăilei, declaratie transanta la adresa vicepresedintelui Consiliului Judetean Braila, Ionel Epureanu, pe care il acuza ca i-a mintit pe locuitorii orasului Ianca cu faptul ca, daca “se va amenaja depozitul ecologic, va fi în beneficiul locuitorilor din Ianca, prin faptul că preţul la gunoi va scădea cu 30%.

Boboc afirmă, într-un comunicat de presă, că în anul 2009, când s-a discutat în ședința Consiliului Local despre această investiție, Ionel Epureanu (PSD), actual vicepreședinte CJ Brăila, in calitate de viceprimarul orașului Ianca in acea vrerme, a avut o intervenţie decisivă pentru votarea proiectului care viza înfiinţarea la Ianca, pe o suprafaţă de aproape 8 hectare, a unui depozit de gunoi, pe care urma să fie cărată, timp de 10 ani, toată mizeria din judeţul Brăila (SMID).

“Am observat că pe Epureanu Ionel, actual vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, l-a luat grija de Ianca şi îşi arată, pe reţelele de socializare, compasiunea faţă de localnici în calitate de “cetăţean al oraşului Ianca”, dar a uitat că, în 2009, pe vremea când era viceprimar PSD, a susţinut transformarea oraşului Ianca în groapa de gunoi a judeţului Brăila.

Dacă a uitat acel moment de glorie, i-l reamintesc eu: în şedinţa Consiliului Local Ianca din 29.10.2009, Epureanu Ionel, în calitate de viceprimar, a avut o intervenţie decisivă pentru votarea proiectului care viza înfiinţarea la Ianca, pe o suprafaţă de aproape 8 hectare, a unui depozit de gunoi, pe care urma să fie cărată, timp de 10 ani, toată mizeria din judeţul Brăila (SMID).

Epureanu Ionel a declarat-minţit, în plină şedinţă de CL la vremea respectivă, că aprobarea proiectului privind trecerea în administrarea Consiliului Judeţean Brăila a terenului în suprafaţă de 77.500 mp, pe care se va amenaja depozitul ecologic, va fi în beneficiul locuitorilor din Ianca, prin faptul că preţul la gunoi va scădea cu 30%. “La ora actuală o treime din tariful de operare o reprezintă transportul şi, odată cu realizarea acestui depozit ecologic, va scădea şi tariful, concomitent cu crearea unei surse noi de venit la bugetul local” – este declaraţia viceprimarului Epureanu, conform procesului-verbal al şedinţei CL din 29.10.2009 (foto).

Realitatea a demonstrat că Epureanu Ionel a minţit public şi că totul a fost o demagogie ieftină, deoarece în Ianca preţul la gunoi nu doar că nu a scăzut, ci a devenit, în bătaie de joc, cel mai mare din judeţul Brăila! Minciunile fostului viceprimar Epureanu au fost susţinute de primarul zero Chiriţă Fănel şi de consilierii locali ai PSD la acea vreme, unii dintre ei pe funcţie şi astăzi – Dragomir Liviu şi Lupu Florea, precum şi de traseiştii politici preocupaţi doar de interesul lor personal Stănculescu Radian şi actualul viceprimar Mircescu Mircea.

Pentru minciunile spuse în acea şedinţă de Consiliu Local şi nu numai, Epureanu Ionel a primit la schimb funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Practic, viceprimarul Epureanu a vândut viitorul oraşului Ianca, pentru a-şi asigura propriul viitor! În vreme ce, în alte localităţi din judeţ, aleşii locali au ţinut cu interesele comunităţii, Epureanu Ionel, Chiriţă Fănel şi consilierii PSD şi-au văzut doar interesele personale.

Acesta este marele proiect de “investiţii” cu care se poate lăuda Epureanu Ionel în Ianca. După ce a îngropat Ianca în gunoi, a plecat liniştit vicepreşedinte la CJ Brăila, de unde, în cei 7 ani de când este ordonator principal de credite, nu a ajutat cu nimic comunitatea din care a plecat. Minciuna lăsată în urmă de Epureanu are însă urmări grave, cele 8 hectare de teren, pe care este amplasată groapa de gunoi, urmând să fie blocate pentru următorii 30-40 de ani, conform celor spuse de specialiştii CJ. Potrivit proiectului, depozitul ecologic înseamnă practic formarea a trei dealuri imense de gunoaie, cu o înălţime de 8 metri, între Ianca şi Şuţeşti.

În 2009, administraţia PSD a rupt cele 8 hectare din suprafaţa UAT Ianca şi le-a trecut în ADMINISTRAREA CJ Brăila, fără consultarea publică a localnicilor în legătură cu această “investiţie”, motivând că nu a fost nimeni interesat de acest subiect. Aleşii PSD au încercat şi anul acesta să treacă peste consultarea publică a locuitorilor din Ianca şi să vină, în şedinţa CL din 27.07.2023, cu un proiect de hotărâre care vizează trecerea terenului respectiv, precum şi a drumului de acces în PROPRIETATEA CJ Brăila, pentru a fi siguri că groapa de gunoi rămâne pe veci la Ianca.

Proiectul nu a trecut datorită votului negativ dat de consilierii PNL, singurii care ţin cu interesul locuitorilor din Ianca şi care nu au acceptat ca, după doar 5 luni de activitate a operatorului unic, să vii şi să spui că groapa are tehnologie veche şi că trebuie îmbunătăţită. Pentru adoptarea unui astfel de proiect ar fi fost nevoie de votul a două treimi din numărul consilierilor.

Domnilor aleşi locali ai PSD, de ce nu aveţi curajul să organizaţi o dezbatere publică, dacă tot aveţi de gând să cedaţi veşnic către CJ Brăila terenul pe care se află groapa de gunoi, în care să le explicaţi oamenilor beneficiile acestei “investiţii”, care în prezent le aduce doar deservicii: mizerie, miros îngrozitor, mii de păsări dăunătoare agriculturii, şobolani şi bomboana de pe colivă – cea mai mare taxă pe gunoi din tot judeţul!

Având puterea exemplului de la vârful partidului, nu ar mira pe nimeni dacă aleşii PSD i-ar propune pe primarul Chiriţă Fănel, viceprimarul Mircescu Mircea şi pe fostul viceprimar Epureanu Ionel – Cetăţeni de onoare ai oraşului, pentru meritul de a transforma Ianca în groapa de gunoi a judeţului Brăila. În acelaşi timp, aşa cum aleşii PSD ne-au obişnuit să îşi pună numele pe realizările pe care le lasă în urmă, nu ne-ar mira dacă drumul până la groapa de gunoi ar purta numele “Aleea Gunoiului Mircescu Mircea”, iar cele două gropi, cea de gunoi şi cea de compost, ar fi botezate după numele celor doi susţinători ai “investiţiei”, Chiriţă Fănel şi Epureanu Ionel. Cu astfel de distincţii, lumea nu ar uita numele celor trei aleşi locali PSD care au pus Ianca pe harta gunoiului din judeţul Brăila!” a transmis  Adin Boboc, subprefect de Brăila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente