19.8 C
Brăila
marți, septembrie 26, 2023
AcasăAdministratieConsilierul județean PNL, Alexandru Bucălău: "Administrația PSD trebuie să-și dea jos masca,...

Consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău: “Administrația PSD trebuie să-și dea jos masca, să respecte brăilenii. Între timp, asistăm cum Bazinul Olimpic se degradează, iar geamurile sparte permit păsărilor să intre nestingherit să-și facă cuib”

Consilierul județean PNL, Alexandru Bucălău, abordeaza, in cadrul celui mai recent comunicat de presa, un subiect sensibil pentru braileni: Bazinul Olimpic, sau mai bine spus, degradarea lui. Liberalul susține că problema finalizării Bazinului Olimpic, ale cărui lucrări trenează de 13 ani, a fost și este la autoritatea locală PSD, pentru că între timp asistăm cum acesta se degradează, iar geamurile sparte permit păsărilor să intre nestingherit să-și facă cuib.

“Administrația PSD trebuie să-și dea jos masca, să respecte brăilenii, să nu-i mai sfideze când au nevoie să știe adevărul despre proiectele legate de comunitate ! Problema finalizării bazinului Olimpic, care trenează de 13 ani, a fost și este la autoritatea locală PSD,  în special moral. Între timp asistăm cum Bazinul Olimpic se degradează , iar geamurile sparte permit păsărilor să intre nestingherit să-și facă cuib. Chiar de la începutul demarării acestui proiect s-a început cu stângul, întâi cu alegerea terenului pentru amplasarea Bazinului Olimpic, teren pe care era amplasată o bază sportivă de rugby, dar care mai ales mustea de apă, ieșind la iveală problema pânzei de apă freatică, foarte ridicată în zona bazinului,

Toate aceste probleme, plus indiferența autorităților locale PSD și scuzele lamentabile,  au întârziat mult începerea și deschiderea șantierului. 

Așa s-a distrus o bază sportivă și nici bazinul olimpic nu s-a făcut. Da, plățile administrației PSD s-au făcut la timp dar beneficiarul , în speță Primăria Brăila, nu a mișcat un deget să urmărească graficul lucrărilor, dând dovadă de o totală lipsa de interes.  

Reamintim că proiectul bazinului olimpic de înot a fost întocmit de municipalitatea brăileană în 2010  și abia în 2015 au început lucrările în valoare de 8 milioane de euro, finanțate de Ministerul Dezvoltării și Ministerului Tineretului și Sportului.

Contractul a fost câștigat la licitație de firma “Midanne Invest Grup”, cea care a realizat 95% din construcția bazinului și aici s-a oprit. De atunci, autoritatea locală PSD a rămas în aer , întrucât nicio firmă nu și-a dorit contractarea restului de 5% din lucrările stopate în august 2021. Din informațiile vehiculate în spațiul public și un document oficial prezentat de grupul civic “Problema de pe strada mea”, rezultă că Bazinul Olimpic – proiectul Ministerului Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții a fost predat autorităților locale

În aceste condiții, ne întrebăm ce așteaptă administrația PSD și de ce nu mișcă lucrurile. Corect ar fi ca în locul finanțării unor festivaluri organizate aproape săptămânal, asfalt pus de fațadă, umbreluțe, pălăriuțe, administrația PSD să se preocupe pentru găsirea unor soluții de finanțare și finalizare a bazinului olimpic, atât de așteptat de copiii care vor să facă sport. Mai mult, se știe  de campionii brăileni la înot care tot prin piscine private se antrenează și de care administrația PSD a dovedit în nenumărate rânduri că nu-i pasă, doar pentru a face economie la cheltuieli cu facturile și consumul la apă. Pentru a-și păstra banii pentru spectacole și alte fantezii, primarul Marian Dragomir a ținut în vacanțele școlare bazinul LPS închis, considerând că se irosesc banii care trebuiau dați pentru acoperirea cheltuielilor, fără să se gândească la adolescenții care visau să fie campioni. Încă o intrebare justificată, dacă primarul Marian Dragomir abia se îndură să acopere facturile către bazinul LPS,  de ce s-ar grăbi să termine lucrările la bazinul olimpic și să acopere cheltuielile care vor fi infinit mai mari ? Nu în ultimul rând, sperăm să aflăm când se vor relua lucrările și când se vor încheia” a transmis Alexandru Bucălău, Consilier județean PNL Brăila.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente