19.4 C
Brăila
sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăPOLITICAFlorin Dobrescu: "Risipa banilor publici continuă – Consiliul Judeţean cumpără încă un...

Florin Dobrescu: “Risipa banilor publici continuă – Consiliul Judeţean cumpără încă un ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă în valoare de 100.000 de euro”

Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale, declara ca CJ Brăila, condus de Francisk Iulian Chiriac – preşedinte şi Ionel Epureanu şi Ionuţ Dobre – vicepreşedinţi, îşi bată joc in continuare de banii publici şi îi risipeste pe achiziţii care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila. De aceasta data, liberalul atrage atentia asupra sumei uriase pe care o da CJ pentru achizitionarea unui ecran perimetral cu leduri, pretul acestuia ajungand la aproape 100.000 de euro.

“Consiliul Judeţean Brăila, condus de Francisk Chiriac – preşedinte şi Ionel Epureanu şi Ionuţ Dobre – vicepreşedinţi, continuă să îşi bată joc de banii publici şi să îi risipească după bunul plac pe achiziţii care nu au nicio legătură cu nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila.

După ce, în iunie anul trecut, CJ Brăila a cheltuit 25.000 euro – aproape cât preţul unei garsoniere în Brăila la acea vreme – pe achiziţia unui ecran perimetral cu leduri pentru Sala Polivalentă, anul acesta, CJ cumpără încă un ecran perimetral cu leduri, de această dată cu o valoare de 3 ori mai mare, de aproape 100.000 de euro – preţul a trei garsoniere în prezent.

Conform anunţului publicat la data de 10.08.2023, pe site-ul e-licitatie.ro, Consiliul Judeţean Brăila doreşte să cumpere un “Ecran perimetral cu leduri de interior compus din 62 de cabinete…”, la preţul de 461.900 lei, procedura de achiziţie fiind “în desfăşurare, online (fără licitaţie electronică)”. (foto)

Într-un comunicat dat publicităţii anul trecut făceam cunoscut faptul că Sala Polivalentă a înghiţit, în perioada 2021-2022, suma imensă de 195.000 de euro din bugetul judeţului. Practic, 38.000 euro au mers către înlocuirea unor uşi(!), 25.000 euro au fost daţi pe un ecran perimetral cu leduri, iar cu restul 132.000 euro au fost decontate lucrări invizibile de reparaţii exterioare şi interioare. Cu această nouă investiţie de 100.000 euro, făcută într-un alt ecran perimetral cu leduri, risipa de la Sala Polivalentă creşte la 295.000 euro. Reparaţiile din 2021 şi 2022 au fost făcute în condiţiile în care întreaga Sală Polivalentă a fost renovată total în urmă cu 11 ani, cu suma de 200.000 euro, pentru a permite găzduirea competiţiilor de nivel european.

Domnule preşedinte încă în funcţie al Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac, vă solicit public să le explicaţi brăilenilor necesitatea şi mai ales oportunitatea investirii a 295.000 euro din banii publici, în ultimii 3 ani, în această sală polivalentă doar cu numele, pentru că, în realitate, singura care beneficiază de gratuitate pentru antrenamente şi meciuri este, de ani de zile, Handbal Club Dunărea Brăila. Reiau solicitarea făcută anul trecut şi vă cer public să prezentaţi o situaţie cu sumele încasate în ultimii ani din închirierea Sălii Polivalente.

De asemenea, vă solicit public încă o dată să le explicaţi brăilenilor cum se justifică investirea celor 295.000 euro în Sala Polivalentă, în condiţiile în care Compania Naţională de Investiţii a aprobat construirea unei noi săli polivalente, cu 5.000 de locuri, între Brăila şi Galaţi. CJ Brăila a început deja să bage bani în noua sală polivalentă, cheltuind 270.000 lei pe elaborarea documentaţiei “PUZ Construire Sală Polivalentă DN 22 B, Km 4+520, municipiul Brăila, judeţul Brăila”, potrivit anunţului făcut public de CJ Brăila, pe 31.03.2023. (foto)

În timp ce Brăila se zbate la limita sărăciei cu o industrie distrusă bucată cu bucată sub guvernarea social-democrată din ultimii 30 de ani, în timp ce brăilenii abia reuşesc să se ajungă cu salariile/pensiile de la lună la alta, Consiliul Judeţean, condus de oamenii PSD, risipeşte banii publici pe lucrări de mântuială şi achiziţii de lux şi opulenţă, în dispreţ faţă de nevoile reale ale locuitorilor judeţului Brăila“, a transmis prin intermediul unui comunicat de presa Florin Dobrescu, secretar de stat în Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -https://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.rohttps://cciabr.ro
- Advertisement -https://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.rohttps://braila.postliceala.ro

Most Popular

Comentarii recente