Eveniment

Daniela Radulescu (AUR) vine in ajutorul parintilor din Braila: “Infiintarea unui program de tip „after school” pentru micuti intre 0 si 11 ani”

Daniela Radulescu, candidatul care deschide lista AUR pentru Consiliul Local Municipal, vine din nou, in sprijinul famililor cu copii mici, propunand  infiintarea unui program de tip „after school” in scolile brailene, de care ar urma sa beneficieze cateva mii de copii cu varste intre 0 si 11 ani. Programul ar urma sa fie implementat cu fonduri din bugetul Primariei Municipiului Braila, iar profesorii care vor avea grija de copii vor fi, de asemenea, remunerati pentru munca lor suplimentara tot din bugetul municipalitatii.

Pe langa cresterea stimulentelor pentru nou-nascuti, de la 1.000 la 2.000 de lei, vin astazi in fata dumneavoastra cu un nou proiect care are in centru tot copiii: infiintarea unui program de tip „after school” pentru micuti intre 0 si 11 ani. Am avut in vedere nevoia parintilor de a avea copiii sub supravegherea unor cadre didactice dedicate, astfel incat sa-i scoata un pic din lumea virtuala a telefonului si a jocurilor pe calculator. Consider ca nu este un impact foarte mare pentru Primaria Municipiului Braila, avand in vedere ca, la momentul actual, sunt inscrisi in clasele 0-IV 5.500 de elevi si dar ar fi vorba de un procent de 40 % dintre acestia care ar avea nevoie de acest program, a declarat Daniela Radulescu.

Copiii ar urma sa serveasca o masa calda, sa se poata juca si sa-si faca temele, chiar in institutiile scolare deja existente, fara cheltuieli suplimentare pentru utilitati.

Avand in vedere ca, pe perioada iernii, centrala termica oricum functioneaza, nu este oprita, consumul cu utilitatile va fi, practic, acelasi. Pentru fiecare scoala, vor fi necesare unul-doua cadre didactice platite din bugetul Primariei Municipiului Braila, pentru ca, pentru activitatea pe care o desfasoara acum, cadrele didactice sunt platite din bugetul Ministerului Educatiei. Cred ca ar fi un program foarte util pentru toata lumea, a mai precizat Daniela Radulescu.

Va remintim ca Daniela Radulescu este printre putinii consilieri locali municipali care chiar au facut ceva pentru braileni.  Mai exact, in mandatul 2016-2020, a initiat un proiect de hotarare care prevede acordarea unui stimulent financiar de 1.000 de lei pentru fiecare nou-nascut din municipiu. Proiectul a fost aprobat in CLM si, astfel, s-a concretizat.