Eveniment

EXCLUSIV / Maricel Mihai este cercetat pentru crima, dar Bogdan Gavril nu este cercetat pentru evaziune fiscala! De ce?

Crima care a zguduit Braila pare sa rezolve doar autorul, rromul Maricel Mihai, fost Macelaru, fost Stanescu. Asa zisele televiziuni “de stiri” despica firul in 4 si lanseaza ipoteze aiuritoare, insa niciuna nu vorbeste despre contextul in care familia Gavril isi desfasura activitatea. Vorbim despre un criminal, sau nu, dar nu luam in calcul ipotezele care duc la posibilitatea ca familia Gavril sa fi fost dispusa la comiterea de fapte penale. Stiind ceea ce infobraila stie astazi, extinderea cercetarilor, fie ele si fiscale, asupra familiei Gavril este obligatorie. Cand esti dispus sa pacalesti statul pentru cateva sute de euro pe an, este foarte probabil sa ai legaturi cu gainari care te pot ucide pentru aceeasi suma. Evident, credem ca anchetatorii braileni ar putea urmari si aceasta pista, dar pana acum nimeni nu da vreun semn ca membrii familiei Gavril sunt implicati in activitati de evaziune fiscala. Vorbim despre palate ridicate din nimic, despre asa zise averi rasarite peste noapte, dar nimeni nu intreaba de ce familia Gavril facea exhibitii financiare ca sa nu plateasca taxe si impozite. Daca astfel de exhibitii sunt reale, si, garantat, sunt reale, inseamna ca familia Gavril era predispusa la comiterea de fapte penale, ceea ce o plaseaza intr-o noua lumina, a legaturilor cu interlopii, fapt care poate duce la explicarea crimei.

Pana acum, credeam, cu totii, ca biata dentista a fost ucisa de un nebun care s-a suparat pe ea, unul pe care nu il cunostea, cu care nu avea nimic de impartit si care, de tampit, i-a luat viata. Nu vrem sa lansam speculatii gresite, dar contextul crimei, in lumina dezvaluirilor noastre, arata ca sotii Gavril se aflau, inevitabil, intr-un cerc infractional lesne de inteles. Acolo unde se fura bani de la stat pe seama unor pacienti aflati la nevoie, presupune si posibilitatea interferarii acestei proceduri cu interlopi si posibili criminali. Nu vorbim aici de doctori acre isi ascund veniturile, ci din potriva, de doctori care isi ascund veniturile punanad pe seama unor persoane cu handicap aceste venituri. Nu vorbim despre faptul ca doctorii isi ascund veniturile inventand cheltuieli, ci gasind persoane, culmea, pacienti, in seama carora se pun aceste venituri!

Intrebarea care se pune este simpla: Daca Maricel Mihai e cercetat pentru crima, de ce Bogdan Gavril nu este cercetat pentru evaziune fiscala?

Avem un criminal: Maricel Mihai. De ce nu avem si un evazionist? Bogdan Gavril? Avem un criminal: Maricel Mihai. Este incercarea lui Bogdan Gavril originea crimei impotriva doctoritei Marina Gavril? Este Bogdan Gavril cel care a determinat, prin asocierea cu lumea intunecata a evazionistilor fiscali, autorul moral al atacului? Este Bogdan Gavril cel care, prin ceea ce a zis si a facut, factorul determinant al acutizarii raspunsului lumii interlope asupra familiei lui? Daca ce sustine Romania Tv este adevarat, ca Maricel Mihai a fost inainte la cabinetul dr. Bogdan Gavril, ar putea fi acesta motivul pentru care cineva sa fi dorit sa-i dea un semn? Semn care, din prostia celui care l-a executat, sa fi dus la crima?

Ceea ce se intampla astazi arata doar ca nimeni nu ar fi indraznit sa o atace pe dr. Marina Gavril, decat in contextul in care familia acesteia nu ar fi rezolvat o problema, indiferent care era ea. Eu cred ca cel care a omorat-o pe doctorita Gavril avea un motiv extins, mai ales dupa ce acesta s-a plimbat pret de o jumatate de ora intre cabinetele medicale ale celor doi soti. Aici nu vorbim de ancheta perfect executata de procurorii braileni. Aici vorbim de motiv, iar daca luam in calcul ce a strigat mama presupusului asasin, ce declara el si ce spune amaratul lui de avocat, nu putem trage decat concluzia ca mafia taxelor de protectie din Braila este in vigoare. Confirmarea afirmatiei mele va veni atunci cand autoritatile statului vor verifica toate activitatile din Galati-Braila ale “celebrilor” stomatologi moldoveni. Poate ca atunci vom afla ca activitatile “stomatologice” nu aduc doar bani, ci si cancere depistate nu dupa multa vreme, dupa folosirea echipamentelor si produselor aduse de dincolo de Prut. “Manualitatea” stomatologilor moldoveni, atat de des adusa in fata opiniei publice romanesti, nu face decat sa mascheze un lucru infiorator: nu puteti avea incredere in ceea ce se intampla peste Prut si care este exportat in Romania”, a zis Catalin Iordache, mogului Infobraila.

1 Comment

  1. carmen liliana popa

    BRAVO