Eveniment

EXCLUSIV / La parlamentare, PSD si PNL isi vor imparti toate locurile

Lista candidatilor PSD pentru alegerile parlamentare de anul acesta nu prezinta nicio surpriza, insa la PNL se prefigureaza una, partidul lui Ciuca si ai lui urmand sa nominalizeze intr-o pozitie eligibila un candidat de casa, adus sa castige indiferent de rezultatul pe care il va obtine. Sa nu credeti ca aceasta situatie este una noua, aceasta pentru ca in urma cu aproape doua decenii, ea s-a mai petrecut. Pe vremea aceea, in 2008, dupa ce primarul PNL Constantin Sever Cibu a pierdut alegerile locale, a fost nominalizat sa candideze la Senatul Romaniei, in timp ce Diana Tusa, amanta de serviciu a liderilor PNL, candidat la Camera Deputatilor. Ce credeti ca s-a intamplat atunci? Ei bine, Marian Dragomir, unul dintre cei mai buni candidati ai PSD din toate timpurile, a obtinut 49% in alegeri si, firesc, ar fi trebuit sa devina senator. Nu a fost asa! A devenit senator Constantin Sever Cibu, clasat pe a treia pozitie, cu 9%. De ce? Pentru ca PNL, blat inca de pe atunci cu PSD, a decis ca Cibu sa devina senator, in conditiile in care acesta obtinuse cu de patru ori mai putine voturi decat candidatul PSD.

De ce v-am povestit cele de mai sus? Pentru ca acest scenariu se va repeta si anul acesta. PSD va obtine 3 deputati si un senator, iar PNL va obtine un deputat si un senator. Luati in calcul faptul ca, anul acesta, PNL nu va obtine un scor atat de prost ca in 2008, adica se va situa undeva in jurul a 25%. Prin urmare, tinand cont de candidatul surpriza pe care PNL il va avea la alegerile parlamentare pentru Senatul Romaniei, este evident, ca la a treia runda de redistribuiri a voturilor neutilizate, dincolo de metoda de calcul HONDT, va primi toate voturile necesare pntru a inchide mandatul de senator PNL.

Ceea ce spuneam mai sus arata ca celelalte partide, in special AUR, isi fac calcule inutile privind alegerile de anul acesta. Daca mai punem la socoteala si faptul ca cei care candideaza din partea AUR la parlamentare au obtinut voturi pe persoana fizica mai mici decat partidul, faptul ca PNL si PSD vor domina total piata politica din Braila devine un truism.

Exact cum va spuneam cu mult timp in urma, Cirligea va fi din nou pierzator. Era clar ca va fi unul care pierde, dupa ce a reusit performanta de a se situa cu peste 3 procente sub media partidului. Poate el nu a inteles, dar aceasta arata ca nu este dorit de membrii AUR, multi dintre ei votand partidul, dar nu si pe el. Cum la Camera Deputatilor, AUR va aduce un candidat parasutat de la centru, sansele ca acesta sa castige sunt mici. Brailenii, care si-au rupt de la gura o multime de bani doar ca sa fie membri AUR si care astazi se vad dati la o parte de milionari in euro, care si-au tras partidul pe persoana fizica, nu vor vota noi lideri ai partidului. Ei se simt inselati si primul semnal l-au dat la alegerile locale. Dezastrul AUR se va concretiza la parlamentare, cand isi vor azvarli peste bord candidatii. Daca punem la socoteala si faptul ca George Simion nu va intra in turul doi al alegerilor prezidentiale, este evident ca ce parea a fi doar o hemoragie de voturi AUR se va transforma intr-o moarte declarata. Stiu despre calculele pe care Florin Eugen Cirligea si le-a facut. Ele nu mai sunt valabile. Exista Dumnezeu! Nu va reusi sa castige nici de data aceasta, pentru ca nu banii te fac lider, nu ei te fac iubit, credibil, nu banii iti dau dreptul sa iti bati joc de munca oamenilor pe care ai pus mana, si nu banii aleg in locul oamenilor simpli din Braila. Aici cred ca se va incheia epopeea electorala a lui Florin Cirligea, beizadeaua comunista care crede ca poate castiga impotriva curentului, el care a fost adus pana astazi doar de curentul nomenclaturist din care a facut parte!” a declarat Catalin Iordache, mogulul Infobraila.

Leave a Reply