Eveniment

Strachinescu a dat poker-ul pe Popa Prostu’

Potrivit unui set general de reguli, Popa Prostu se joaca in cel putin doi jucatori, iar in functie de numarul acestora se va folosi un numar egal de perechi de carti. Suplimentar acestora, se va mai adauga o carte ce va reprezenta Popa Prostu’. Nu v-am spune despre acest joc al copilariei multora dintre dumneavoastra, daca el nu s-ar juca astazi la Braila. Mai precis, la PNL Braila.

Aici a poposit de nicaieri un inrait jucator de poker, cu concursuri la activ, Marian Strachinescu. Candideaza la Senatul Romaniei din partea PNL Braila si se declara prieten cu Alexandru Popa, prietenie de lunga durata care a inceput anul acesta, cam in perioada in care Strachinescu a devenit membru PNL, adica prin martie.

Ati retinut, da?! Se joaca in doi. In traducere libera, Popa si Strachinescu i-au dat la o parte cu nonsalanta pe cei care s-au zbatut in campaniile electorale trecute si s-au instalat in fruntea listelor. Acum, cei doi sunt ca navestistii din trenurile comuniste care scoteau un pachet slinos de carti si jucau Popa Prostu’ ca sa le treaca vremea. Evident, lui Popa nici nu i-a trecut prin cap ca nu a ajuns de unul singur in fruntea partidului. Din doua motive: n-are cap si a ajuns pentru ca l-a dedulcit cu pregatirea sa profesionala, inclusiv doctorandla Agronomie, pe celebrul cantaret “Sica” Ludovic Orban “Mandolina”. Nici Strachinescu nu a avut cap declarand, la intrebarile presei finantate de PNL, ca Popa a fost “singurul” care i-a oferit sansa sa candideze undeva.

Cei doi, Marian Strachinescu si Alexandru Popa dovedesc ca poti calca in strachini si fara sa misti piciorul. Evident, Popa i-a promis lui Strachinescu, si numai lui, ca va obtine un scor “monstru” la alegeri, mai ales la municipiu. Dar ce nu stie Strachinescu este ca acelasi Popa a jucat Popa Prostu’ si cu alt scapete liberal, Catalin Canciu. Si ala a obtinut prietenia si ajutorul lui Popa si a adus partidul in prapastie.

Ce frumos a fost la ultima conferinta de presa a PNL Braila, cand ziaristi de “top”, ai caror cititori incap intr-un maxi-taxi, l-au calcat in picioare pe Strachinescu ca si cum ar fi urcat fara bilet ca sa mearga “centru-gara”. “Baietii si feteli” platiti generos de PNL la ultimele alegeri, adica cu sute de milioane de lei vechi s-au intrecut in a-l face muci pe noul prieten al lui Alexandru Popa. Ce intelegem din asta?! Ca poate Marian Strachinescu joaca jocul cu Ciuca si Popa Prostu’ este altcineva, unul care nu este priten decat din obligatie de partid. Ne-am strica de ras sa vedem ca Strachinescu iese si Popa ramane ca Popa Prostu’ pe afara. Nu ar fi rau deloc, pentru ca, din ce stim noi, niciun liberal brailean normal la cap nu voteaza cu Popa Prostu’. Astia, liberalii, sunt mai elitisti, asa, le place poker-ul!

Leave a Reply