Eveniment

O pozitie pe zi / Mitescu (PNL) “arde” electoratul in pozitia lingurita

Deschidem astazi rubrica “o pozitie pe zi” in care va vom prezenta faptele de vitejie ale actorilor politici implicati in campania electorala de la prezidentiale si parlamentare, evident, cu accente pe plan local.

Cel care deschide “lista pozitiilor” este liberalul, adica membru PNL, Marius Mitescu. Notar de profesie, Mitescu il secondeaza pe Alexandru Popa din pozitia a doua pe lista PNL Braila, la Camera Deputatilor. Recent, Mitescu a lansat in spatiul public un videoclip electoral care ne-a starnit interesul si dorinta de a il vedea la aceasta rubrica.

Va prezentam, succint, clipul despre care vorbim. Mitescu se afla la intersectia strazilor Tineretului cu bulevardul Dorobantilor si se filmeaza, aratand spre blocul care are la parter fix organizatia municipala a PSD Braila. In timp ce se strecoara printre zecile de masini parcate pe trotuar, Mitescu ne dezvaluie un fapt infiorator: brailenii, in aceasta ordine, “au plecat, au stins lumina si au incuiat apartamentele“. Nu ca sa se duca prin oras, ci de tot, pe meleaguri straine in cautare de “calitatea vietii”. Trecem peste limbajul de Vali Vijelie al lui Mitescu, pentru a reliefa faptul ca el are dreptate. In blocul respectiv, acolo unde filmeaza el, se afla crema, frisca si smantana baietilor destepti de dinainte de 1989, incepand cu trezorierul sef al PSD Braila, Sorin Bosneag si terminand cu directorul Trans Gaz, Ion Sterian. Practic, Mitescu adopta pozitia electorala “lingurita”. Potrivit oamenilor de stiinta britanici, lingurita este o pozitie relaxanta care poate fi practicata si atunci cand esti insarcinata de partid, fiind o pozitie comoda, care nu necesita mult efort. Cum se face? Mitescu ar putea sa se intinda pe partea dreapta, avand in fata lui electoratul cu fata spre aceeasi directie, cu genunchii usor in sus, in timp ce el isi strecoara votul in urna. De ce aceasta pozitie? Pentru ca este una care sporeste placerea datorita contactului extins si al confortului. Cum poate Mitescu maximiza placerea electorala? Candidatul PNL isi va ruga partenerul sa-si puna mainile pe umerii sai pentru a creste intensitatea si profunzimea impingerii.

Dincolo de aspectul amuzant al acestei interpretari, ramane faptul ca Mitescu a publicat un clip electoral editat, unde el da lumina, care apare in urma lui ca o basina rasuflata, si intunericul care ii cuprinde imprejurimile. Evident, clipul este o mizerie, pentru ca sa spui ca niste ultra-bogati “au plecat, au stins lumina si au incuiat usile” arata cat te duce capul. Iar pe el nu il duce. La ce te poti astepta de la o organizatie condusa de Alexandru Popa?

Conform principiului nostru – “corecti si echilibrati” – trebuie sa va spunem ca si PSD este vinovat. Bine, ba, pesedistilor, la cati bani aveti, nu puteati sa lasati dracului o lumina aprinsa, sa nu il panicati pe Mitescu ca ramane singur in oras? Tot in baza aceluiasi principiu enuntat mai sus, nu este ciudat ca Mitescu “arde” electoratul in pozitia lingurita? Profita de intuneric, dar cu siguranta placerea lui Mitescu de a ne arata ca noi suntem prosti si el destept este evidenta. Ateptam cu interes si alte pozitii de la PNL, mai putin cea “69” cu care se afla cu PSD de la inceputul guvernarii, pentru stabilitate.

Leave a Reply