Eveniment

O pozitie pe zi / Cirligea, o marca de blugi rupta in cur “inca din 1963”

Continuam astazi rubrica “o pozitie pe zi ” in care va prezentam faptele de vitejie ale actorilor politici implicati in campania electorala de la prezidentiale si parlamentare, evident cu accente pe plan local.

Dupa liberalul Mitescu, un dobitoc sinistru care a filmat trei-patru apartamente cu lumina stinsa si a tras concluzia ca brailenii si-au parasit casele si au fugit in toate directiile, astazi este randul lui Florin Eugen Cirligea, alintat de colegii de partid “Mirligea”. Ca si Mitescu, Cirligea considera Braila un oras in parasire, nelocuibil, dar in care face bani cu gramada, undeva la 75 de milioane de euro pana acum, asa cum scrie revista Capital. Daca Mitescu “ardea” brailenii in pozitia lingurita, mult mai experimentatul Cirligea ne arde in pozitia “saritura broastei”. Pentru a incerca pozitia aceasta, femeia se ghemuieste – sa o numim Braila – ca o broasca in fata partenerului asezat in spatele ei, in genunchi. Femeia trebuie sa-si arcuiasca spatele, deci sa fie mai tanara cu mult decat partenerul ei bogat, batran si burtos, astfel incat partenerul sa o patrunda mai usor, iar pentru aceasta broscoiul va trebui sa-si sprijne greutatea pe ea cu ambele maini, pentru ca altfel aceasta pozitie tinde sa duca la dureri de gat si spate pentru femeie, Braila de care vorbeam mai sus.

Baiatul asta de bani gata, cu un tata comunist cu functii mari inainte de 1989, a trecut de la frizeritele care il tundeau pierdut, pe la spate, la un intreg judet pe care l-a folosit ca teren de joaca pentru afacerile sale. Am mai scris despre felul in care Cirligea si-a construit averea, si asteptam inca sa ne spuna de unde a facut rost de bani pentru asta. Nu ne-a raspuns, insa s-a filmat in casoiul cumparat de la un rival politic, pe care l-a transformat in hotel de lux, casoiul nu rivalul. In filmuletul cu editari multiple, Cirligea ne spune ca el este brailean “inca din 1963”. Ca si cum ar fi o marca de blugi lansata de mult, in timpuri stravechi, pe care toti o stim si o purtam. Numai ca, uitandu-ne la burta revarsata peste boase, cu cravata atarnand si ea tot pe acolo, ne umplem de speranta ca capra de raie. Discursul lui Cirligea este o insiruire fara punct si fara virgula a unui text probabil scris de un balbait balos care ii este consultant. Ce intelegem din filmare este ca a fost usor sa o faca, pentru ca holul hotelului in care a filmat nu era deranjat de niciun client, din simplul motiv ca nu are. In cazul hotelului, nu a functionat treaba ca la APDM Galati, unde castiga legal si transparent, de ani de zile, licitatii de zeci de milioane de euro. Am vazut ca multi se intreaba cum dracu un astfel de personaj poate conduce o afacere de zeci de milioane de euro. Raspunsul este simplu: nu o conduce el, ci un moldovean de peste Prut cu conexiuni necunoscute publicului larg si cu firme in domeniu.

Ne pare rau ca Cirligea si-a pierdut fiica pentru Bucuresti, dupa ce o pierduse pentru Brasov si ne intrebam ce vom face noi, saracii, cu copii nostri daca unul care are zeci de milioane de euro in afaceri nu a putut sa-si convinga copilul sa-i acorde increderea de a locui impreuna cu el in orasul in care noi suntem condamnati sa traim. Din confortul hotelului sau, facut cadou, ca un moft al unui bosorog batran pentru mai tanara lui sotie, Cirligea ne da lectii de viata si ne spune ce rau o ducem. Crede ca noi suntem in continuare niste prosti, care suntem convinsi ca averea lui este trudita din cei cinci bani pe litrul de benzina pe care zice el ca-i castiga si ca punem botul, ca o frizerita de cartier in cautarea unui bacsis, la prostiile pe care le indruga. Cat de nemernic sa fii, imbracat cu toale de cateva mii de euro, dintr-un hotel construit cu 2 milioane de euro credit de la banca sa crezi ca te putem vota? Gandeste-te ca la ultimele alegeri, ai fost cu mult sub partid. Acum esti singur. Tot asa o sa ramai. Adu-ti fata inapoi, sa aiba cine sa-ti tina lumanarea. Vei descoperi ca nu poti cumpara decat lucrurile care sunt de vanzare.

Leave a Reply