Eveniment

Spitalul Judetean Braila / Un muncitor la doi medici

Situatie absurda la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Braila, unde, potrivit documentelor aflate in exclusivitate in posesia Infobraila, structura de personal este una care isi gaseste cu greu justificare reala.

Potrivit documentelor aflate in posesia noastra, la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Braila, aflat in subordonarea directa a Consiliului Judetean Braila si prin contract de management cu economista Didi Crintea, pentru fiecare al doilea doctor angajat exista un muncitor angajat, iar pentru fiecare al treilea doctor angajat exista un angajat TESA. La prima vedere, pare ca vorbim despre o firma care nu are legatura cu oferirea de serviciii medicale de specialitate. Cine sunt cei 131 de muncitori si ce fac ei? Cine sunt cele 80 de persoane care activeaza in domeniul tehnic, economic si socio-adminstrativ (TESA)?

Tinand cont ca spitalul fanion al judetului Braila este pe pierderi operationale, de ce managerul spitalului crede ca trebuie facute angajari in toate sectoarele, inclusiv la atarnatorii numiti generic muncitori si TESA? Nu excludem ca un spital are nevoie de oameni care sa repare o clanta, cum ar fi muncitorii, sau de contabili, cum ar fi TESA, dar cum explicam faptul ca pana si gardul spitalului a fost demontat, dus la santierul naval si vopsit si remontat pe pozitia initiala? Sute le de muncitori angajati ai Spitalului Judetean nu puteau sa il vopseasca la fata locului, iar daca aveau nevoie de ajutor, o contabila cu mini-jupa nu ar fi putut sa dea si ea cu pensula?

Documentele aflate in posesia noastra arata ca in ultimii 4 ani, doar intr-un singur an, spitalul a obtinut fonduri europene pentru dezvoltare, si ca in fiecare an CJ Braila pompeaza bani care sa asigure plata salariilor. Asta este managementul acceptat de CJ Braila? De ce Iulian Chiriac, presedintele CJ Braila, accepta aceasta situatie? In acest context, cand nu sunt bani de salarii macar, spitalul arunca bani buni ca sa puna tarcuri electronice la intrarea in institutie?

“Spuneam, in urma cu multi ani, ca Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Braila este o cocina. Foarte multi m-au injurat, doar pentru ca nu le placea fata mea, dar astazi inghit tone de antibiotice ca sa scape de infectiile luate din spital. Este evident ca spitalul judetean Braila este condus prost, de o clica de neaveniti afiliati politic, la toate partidele, care nu dau doi bani pe sanatatea brailenilor. La fel de adevarat este faptul ca suntem un judet atat de sarac incat contractul dintre spital si Casa de Asigurari de Sanatate este din ce in ce mai mic. Oamenii care platesc se duc la munca, iar cei care nu o fac au descoperit o metoda noua, cei mai multi dintre ei de a isi face analize medicale si un CT gratis, sufocand UPU Braila. Luati in calcul aici si nemernicia lui Raed Arafat, care insista ca UPU sa fie stat in stat. Am vazut, in ultima perioada, tot felul de asa-zisi influenceri care vorbesc despre ce se intampla la Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Braila, din relatarile lor reisesind ca acolo este o cloaca controlata politic. Cu siguranta, ei au in parte dreptate, dar este ciudat ca ei insisi nu povestesc ca au fost tratati preferential in Spitalul pe care il critica. S-a ajuns in situatia in care specialitati importante din cadul medicinei sa nu aiba linii de garda la Spitalul Judetean Braila: Cardiologie, oftalmologie si neurochirurgie. Este de retinut faptul ca, cu acordul politic al CJ Braila, aceste specialitati s-au dizolvat si astfel brailenii sunt expusi pe aceste sectoare. Este inadmisibil ca Spitalul Judetean de Urgenta Braila sa fie pus in situatia in care sa nu aiba suficient personal medical, medicamente, si alte accesorii medicale, dar sa cheltuiasca miliarde de lei lunar pe muncitori si contabili. Reamintesc patronilor Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Braila ca aceasta institutie repara oameni, nu usi, nu clante si nici nu tine socoteala pe hartie a celor reparate de primii”, a declarat Catalin Iordache, mogulul Infobraila.

Leave a Reply