Eveniment

Analiza / Popa si Canciu, doi muci in fata stranutului PSD

Cu o campanie de imagine condusa de fiica unei regretate jurnaliste din Bacau, cea care era sa-l faca pe Vasile Varga sa-si piarda locul din Camera Deputatilor, Alexandru Popa ne-a anuntat, printr-un text echilibrat si concis, despre candidatura sa la CJ. Putem pune pariu ca Alexandru Popa nu ar putea sa scrie un astfel de text, cu martori impartiali, niciodata! Comunicarile sale private arata ca este un agramat si ca discotecile sunt mai presus decat limba romana.

Puneti-l pe Alexandru Popa, in direct, sa scrie dupa dictare cel putin un comunicat pe care l-a trimis presei. Daca sunteti constipati, dupa acest episod, nu veti mai fi. Va veti caca pe voi de ras despre cum seful PNL intelege si foloseste limba … romana, ca, doamne fereste, nu pot sa spun altceva, in conditia in care el are 3 copii frumosi. Din nefericire, a ales sa paraseasca linistea caminului conjugal si sa candideze impotriva unui manechin potential pentru colectiile de gel de par. Ghinionul judetului nostru este ca nu este un razboi politic ci unul mai degraba cosmetic, cu gelati care se bat cu gealati. Evident, pentru noi, pulimea, nici nu conteaza cine castiga, dar pentru fanii celor doua partide trebuie sa facem un clasament. Pe primul loc se afla PSD, care urca vertiginos la 60 %, dupa anuntarea candidaturii Gabrielei Firea la Bucuresti, impulsul dat in partid fiind unul benefic. La polul opus, se afla PNL, care a a numit un neica nimeni cu un tata cu trecut dubios, despre care analistii politici spun ca a folosit bani murdari pentru a il trimite la studii, dar ca acest lucru nu se vede deloc. Revenind la Braila, avem PSD pe primul loc cu 60%, PNL pe locul doi cu 15%, urmatoarele locuri fiind ocupate in functie de posibila reprezentare in CJ si in CLM de AUR cu 6%, SOS cu 5%, Dreapta Unita cu 4%, PER + PNTCD + PROROMANIA CU 6% si altii cu 4%, neputand intra in viitoarele organe alese ale Brailei, poate doar ca donatori de voturi pentru primele pozitii”, a declarat Catalin Iordache, mogulul Infobraila.

Intrebat despre acesta previziune, mogulul Infobraila a facut urmatoarele precizari, in contextul in care reporterii Infobraila au contestat veridicitatea spuselor sale prin prisma parti-priurilor acestuia cu anumiti candidati, dar si cu ura manifesta si public fata de altii.

In contextul intrebarilor, Iordache a declarat: “Pentru cei care spera ca Marian Dragomir sa piarda alegerile, ii sfatuiesc sa mearga acasa si sa repete ce au facut mai demult, adica sa incerce sa-si traga un glont in cap, de data asta fara sa mai rateze. Tot pentru aceeasi oameni care cred ca poate pierde Dragomir, le recomand sa vada ce au facut, unde au lucrat, cu cine au lucrat, pentru ce au lucrat si sa vada daca exista vreo similitudine intre actiunile lor si altele asemanatoare cu milionari din top 300. Cat priveste CJ Braila, unde Alexandru Poa crede ca poate castiga alegerile, este bine de vazut unde, cand, cum, si in ce fel personalitati marcante din PSD au sustinut proiecte liberale despre care nimeni nu a vorbit pana acum. Cu siguranta, Iulian Chiriac va fi marele norocos al acestor alegeri, ca asa vedeti ca nu degeaba investea el in jocurile de noroc. Chiar daca va castiga la limita, el va fi viitoul presedinte al CJ si nimeni nu se va interpune in aceasta traiectorie desenata cu precizie de fostul lui sef Mihai Tudose si de catre prietenii lui din Big Pharma. Ce mai este de zis, decat ca atat Popa cat si Canciu demonstreaza ca banii primului si virilitatea celui de-al doilea nu sunt de ajuns pentru a castiga alegerile!“, a conchis Catalin Iordache.

Insistenti, reporterii Infobraila au dorit sa stie ce se va intampla daca previunile mogului Iordache nu vor fi adevarate: “Daca eu gresesc, ma oblig public sa sustin orice cadindat propus de PNL cu conditia ca Alexandru Popa si Canciu sa faca un text poligraf si sa raspunda la urmatoarele intrebari: In cazul domnului Popa as vrea sa il intreb daca stie ca tatal lui este un posibil infractor, pentru ca a furat conbustibil din conductele Petrom si ca asta este baza averii familiei Popa si succesului lui culminant in afaceri. In acest context, a doua intrebare ar fi daca tatal deputatului Alexandru Popa a oferit mita ca fiul lui sa fie lasat in pace de presa din Braila. O ultima intrebare ar fi cum a reusit sotia lui Popa sa obtina note maxime la inspectiile ISJ Braila, cu domnul Catalin Canciu la conducere. In continuare, il provoc pe domnul Catalin Canciu sa raspunda la un test poligraf daca sotia domniei sale, geloasa, i-a taiat hainele si le-a aruncat pe geam, asa cum am fi curiosi sa afla, la acelasi tip de test, daca domnul Catalin Canciu si-a inselat vreodata sotia cu o membra din PNL, pentru ca nu putem spune marcanta deoarece in PNL Braila nu exista asa ceva; de asemenea, vrem sa stim daca Catalin Canciu are o vila in comuna Cazasu, cat valoreaza si cati bani a dat sa o construiasca si pentru binele alegatorilor am dori sa stim unde sunt facturile pentru materiale si manopera si la ce suma se ridica”.