Eveniment

AUR moare de grija elevilor rromi, in timp ce elevii romani se zbat la portile scolilor profesionale

A aparut o problema in spatiul public vis a vis de repartizarea  locurilor pentru elevii rromi, respectiv pentru elevii cu cerinte educationale speciale. In adresa nr 14388 din 18.12.2023, pe care inspectoratul a trimis-o catre toate institutiile scolare, se solicita clar actiuni pe baza carora elevii rromi sa fie informati despre tot ceea ce inseamna admitere pentru elevii rromi la nivelul clasei a IX a. Toate aceste informatii trebuiau puse pe un link si pe baza informatiilor sa se ia hotarari, cati elevi, nu numarul de locuri, atentie, cati elevi doresc sa aiba locuri special repartizate, ma refer la elevii rromi”, a declarat Viorel Botea, fostul sef al ISJ Braila, candidatul AUR in CLM Braila.

In ciuda faptului ca AUR a promis ca este un partid conservator care promoveaza egalitataea si echilibrul, la Braila lucrul acesta nu se intampla. Si aici nu vorbim despre niste membri simpli AUR de pe la tara, ci chiar de catre liderii filialei judetene a partidului. Sub privirile aprobatoare ale multimilionarului in euro Florin Cirligea, fostul sel al ISJ Braila, Viorel Botea, a declarat ca principala preocupare a celor care ne doresc binele este ca elevii rromi sa fie foarte bine instiintati despre drepturilor lor, in asa fel incat sa nu ramana fara locurile speciale dedicate acestei etnii. Din nefericire, AUR nu vorbeste despre etnia” majoritara din Romania, adica despre romani, ceea ce si rromii sunt. Nu intelegem de ce un partid asa-zis “patriot” si “conservator” face aceasta distinctie, in conditiile in care noi credem ca, potrivit Constitutiei, toti cetatenii romani sunt egali. Din ce spune domnul Viorel Botea, intelegem ca unii cetateni romani sunt mai egali decat altii. Ba mai mult, AUR se preocupa de asa zisele etnii, pentru ca nu intelegem de ce romanii nu sunt toti egali, in conditiile in care AUR ne promite acest lucru. Sa intelegem de aici ca, daca, prin absurd, Republica Moldova s-ar uni cu Romania, cetatenii moldoveni vor avea mai multe drepturi decat romanii bastinasi? Credem ca aceasta pozitie explica de ce AUR doreste acest lucru, nu pentru ca moare de grija romanilor din Romania, ci pentru ca moare de grija romanilor cu “dubla cetatenie etnica”, adica dupa rromi sau moldoveni.

Este evident ca discursul patriotard al AUR este unul care arata ca acesti oameni sunt interesati sa ne pacaleasca. Sub pretextul binelui comun, nu sunt decat niste tefelisti care doresc, asemenea USR, sa imparta societatea romaneasca, si asa divizata, in bucati usor de controlat, toate din dorinta, pe alocuri prosteasca, ca ei, AUR, ar putea sa conduca Romania. Dupa parerea mea, daca doriti ca rromii si moldovenii din Republica Moldova sa aiba mai multe drepturi decat romanii nascuti nenorocosi romani, puteti vota AUR. In acest fel, veti putea trai pe pielea dumneavoasta ceea ce au patit iobagii pana la rascoala din 1907. Cand veti vedea ca, la originea acestor idei se afla milionari in euro care si-au facut banii pe cheltuila mai multor romani normali decat “rromii” sau “moldovenii”, veti vedea ca, de fapt, sunteti manipulati in asa fel incat sa platiti ca urmatoarele cheltuieli pe care le faceti, transformate in impozite si taxe, sa fie baza unei “sclavii” a minoritatii. Nu a minoritatilor!” a declarat Catalin Iordache, mogului Infobraila.