Eveniment

Braila, astazi / Mii de locuitori fara curent electric, drumuri inchise, trenuri blocate

Situatie judet Braila, ora 09.00

In urma fenomenelor meteorologice periculoase manifestate in judetul Braila in aceasta dimineata, ISU ne informeaza ca au fost semnlate si s-a intervenit astfel:

– camion (TIR) blocat la ieșire din Bărăganul spre Iazu (jud. Ialomița).

DN 2B închis pe timpul codului roșu. SDN Brăila lucrează pentru deblocare;

– 26 copaci cazuti in municipiul Braila, intervin echipe ale ISU Braila;

105 localități fără energie electrică cu aprox. 44.100 consumatori

-localități afectate de avarii la rețeaua de alimentare cu energie electrică din județul Brăila: Racovița, Corbeni, Custura, Bărăganul, Măxineni, Făurei, Dudești, Chiscani, Baldovinesti, Varsatura Distribuție Energie Electrică România – Sucursala Brăila – intervine cu 20 echipe pentru remediarea avariilor.

Avand in vedere prelungirea CODULUI ROSU pana la ora 16.00 sunt inchise toate drumurile nationale si judetene. Se va interveni doar pentru urgente.

Situația trenurilor de pe raza județului Brăila:

– Tren de marfa stationat pe firul 2 de circulatie intre statia CF Lacu Sarat si Traian, rupt pantograf, se intervine de catre lucratorii CFR la fata locului.- Intre Braila si Baldovinesti, in dreptul firului 1 de circulatie se afla cazut un copac ce nu obstructioneaza circulatia, dar se circula cu viteza redusa.

-Trenurile R 7360 si IR 1570 sunt staționate in zona Statiei CF Faurei, ambele fiind defecte. Intarziere necunoscuta.

– Trenul IR 1732 este defect in zona Statiei CF Lacu Sărat. Intarziere necunoscuta.

– Trenul IR10072 Galati -București staționează in Statia CF Braila, aproximativ 30 de călători.

– În zona Statiei CF Lacu Sărat, km 211+050, firul de tensiune este rupt. La fata locului se deplasează lucrătorii CFR pentru remediere.- in acest moment, circulatia feroviara este oprita, nu mai pleaca nici un tren pe raza județului Braila din statiile unde sunt oprite pana nu se remediaza defectiunea dintre Lacu Sarat si Traian.

Trenul IR 1572 Galati-Bucuresti Nord a fost anulat.

Trenul IR 1731 Galati-Brasov are aproximativ 130 de călători în el, fără căldură, din cauza firului de tensiune și a pantografului.

În Stația CF Brăila se afla aproximativ 40 călători.