Eveniment

Celebrul fotbalist Adrian Petrache a murit!

Adrian Petrache ( Babacu ) unul dintre cei mai mari fotbalisti ai Brailei s-a stins din viata ieri noapte la varsta de doar 64 de ani .
La vârsta de 11 ani are primele contacte cu junioratul, unde evoluează sub îndrumarea lui Octavian Ulman și Vasile Coteț. A debutat la echipa mare în 1978, atunci când antrenorul Brăilei, Robert Cozmoc, îl introduce în minutul 60 în meciul cu Constructorul Iași, înscrie primul gol în cel de-al doilea meci de la debut, împotriva echipei FC Brașov! Calitățile sale extraordinare au atras atenția marilor cluburi din Campionatul Românesc, astfel fosta legendă a fotbalului românesc,

Nicolae Dobrin a venit personal la Brăila în speranța că îl va convinge să semneze cu FC Argeș, însă Adrian Petrache a ales să rămână la Brăila;
În perioada 1979-1980 evoluază pentru Chimia Brăila devenind golgheterul echipei, în cele din urmă revenind la FC Brăila; Evoluează apoi timp de 8 sezoane consecutive la echipa fanion a Brăilei, fiind de 3 ori golgheterul echipei și a seriei din Divizia B.
În 1986 este golgheterul întregilor Serii din Divizia B, reușind să marcheze 24 de goluri A mai jucat pentru 6 luni la Metalul Bucșa, unde este golgheter și salvează echipa de la retrogradare; Ulitimul sezon în calitate de fotbalist îl trăiește la Ramnicul Sărat (1989-1990), decide să se retraga la vărsta de 30 de ani și să se dedice antrenoratului.
A absolvit școala de antrenori cu brio, trecând examenul final cu nota 9.25. După retragerea din cariera de fotbalist s-a reîntors in fotbalul brailean, fiind pana in 2015 antrenor in cadrul Daciei Unirea Braila. Grupele pregătite de tehnicianul brăilean, la care au evoluat Laurențiu Ivan, Cristian Haisan, Baltă și Pleșa, au disputat două semifinale ale Campionatului Național de juniori, la Arad și Onești. Prin intermediul paginii Remember fotbalul brailean transmitem sincere condoleante familiei indurerate , Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !