Eveniment

Drama Ralucai, braileanca care a murit in Turcia dupa patru interventii chirurgicale facute intr-o singura zi. Sotul femeii: “În acel moment, fata noastră de 16 ani s-a dus să se arunce de la balcon”

Tragedie fara margini pentru o familie din Braila. Raluca, mama a unei adolescente, a murit in Turcia dupa ce ar fi fost supusă la patru operații într-o singură zi, care au costat-o 8.000 de euro.

Totul s-a intamplat in urma cu un an, iar de atunci,  familia nu si-a gasit linistea.

Raluca Ciupitu a murit în februarie 2023, in Turcia, la cateva ore dupa cele patru interventii chirurgicale: liposucție, implant mamar, lifting brazilian și abdominoplastie, toate desfasurate in acelasi timp, in cadrul unei clinici private. Raluca si-a dat ultima suflare în fața camerei de hotel în care era cazată, la doar 15 minute după ce a fost externată.

Raluca si sotul ei au aflat de clinica respectivă de la o cunoștință din Brăila, care colabora cu clinica din Istanbul și promitea prețuri rezonabile.  

Am văzut că doamna aceasta făcea reclamă pe Facebook la clinică și așa am intrat în legătură cu ea, era tot din Brăila, ca și noi. Ne-a spus că se pot face patru operații o singură dată, în același timp, că este mai ieftin așa și că ni se oferă și garanție. Soția mea nu se operase în viața ei. Am mers să facem programare la clinica doctorului Cem Inan Bektas, iar, când am ajuns acolo, prima întrebare a fost «Aveți banii la voi?». I-au făcut doar analize de sânge și i-au zis «Mâine vă operăm». A doua zi, ne-au sunat și ne-au spus că amână operația pentru miercuri, 15 februarie, pentru că aveau altă pacientă. Miercuri am mers cu soția mea să se opereze”, a povestit, pentru Gândul, Petrea Ciupitu, sotul Ralucai.

Medicul a spus că operația ar dura 4-5 ore, însă în realitate a durat 9 ore. Ulterior i s-a spus că s-a prelungit fiindcă a existat o problemă.

De la 4-5 ore, cât mi-au spus la început, operația a durat 9 ore. Când am mers după aceea în salon împreună cu fiica mea, vreo două ore Raluca nu a fost conștientă. Mi-au zis să o plimb din două în două ore. M-am chinuit de două ori să o plimb, dar nu aveam ce să plimb, că era ca un manechin. Dimineață a venit o asistentă să îi ia sânge și am văzut că doamna respectivă era panicată. Asistenta a chemat doctorul după 20 de minute. La 5 minute de când a venit, doctorul s-a uitat la ea, a întrebat-o dacă este OK și ea a dat din cap că nu este OK. El i-a desfăcut pansamentul de la burtă, s-a uitat și apoi mi-a spus că pot să o iau acasă și să venim peste o săptămână la control. Avea 10 drene pe ea și le-am spus cum să o iau așa, că eu nu știu să schimb astea și mi-au arătat ei cum să fac”, a mai spus bărbatul.
Ulterior, cei doi au plecat către hotel, însă starea femeii se inrautatea. ”Am plecat cu ea din salon, iar pe holul spitalului i s-a făcut rău, a căzut și s-a făcut neagră. Au venit asistentele, i-au făcut ceva, cică făcuse o cădere de calciu. Și-a revenit un pic, dar mă gândeam ce fac dacă pățesc la fel cu ea la hotel. Am dus-o la hotel cu mașina mea, nu cu ambulanța. Pe drum, s-a plâns încontinuu că îi este rău, dar i-am zis «Lasă că te pui în pat și îți revii!”, a adăugat soțul Ralucăi.
Din nefericire, Raluca nu a mai apucat sa ajunga in camera de hotel ”Când am ajuns la lift, era o canapea și mi-a zis să chem salvarea, că ea moare. După 10 minute, a murit”, a povestit bărbatul.

Se spune ca un necaz nu vine niciodata singur. Asta s-a intamplat si in acest caz. Chiar în timp ce-și jelea soția moartă, bărbatul s-a trezit încătușat de polițiștii veniți la fața locului.

A venit salvarea, iar, la o oră, a venit și poliția. Mi-au pus cătușele și mi-au zis că sunt arestat pentru omor. În acel moment, fata noastră de 16 ani s-a dus să se arunce de la balcon. Le-am zis polițiștilor să se uite pe camere. M-au eliberat și seara am fost să depun plângere”, a descris bărbatul cea mai cumplită zi din viața lui.

Acesta susține că medicul turc care i-a operat soția nu a stat de vorbă cu el după decesul acesteia, dar și că alți reprezentanți ai clinicii i-ar fi imputat chiar lui moartea soției sale.