Eveniment

Droguri ascunse in haine / O braileanca a fost prinsa cu sute de grame de cristal asupra sa

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Brăila, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila, au documentat activitatea infracțională a două persoane, bănuite de trafic de droguri de mare risc, respectiv deţinere de droguri de mare risc, în vederea consumului propriu.

Astfel, la data de 1 noiembrie a.c., o femeie a fost depistată, în municipiul Brăila, deținând asupra sa, în scopul comercializării, aproximativ 900 de grame de cristal (3-CMC, drog de mare risc), disimulate în interiorul unui obiect vestimentar purtat la acel moment.

De asemenea, asupra sa au fost descoperiți 6.000 de lei și 200 de euro. A doua persoană bănuită, un bărbat, a fost depistată la aceeași dată, tot în municipiul Brăila, iar din cercetări s-a reținut că ar fi procurat și deținut, pentru consum propriu, droguri de mare risc, respectiv 3,38 grame de cristal (3-CMC).

Astfel, la data de 2 noiembrie a.c., procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Brăila au dispus reținerea femeii și măsura controlului judiciar față de bărbat, cele două persoane fiind rude. În cursul acestei zile, 3 noiembrie, a fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Brăila, cu propunere de arestare preventivă a femeii, pentru 30 de zile.Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brăila. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.