Administratie, Eveniment

EXCLUSIV / Niciun actual parlamentar PSD nu va mai candida la alegerile urmatoare

DA! Deputatii Mircea Florin, Nicu Nita si senatorul Ion Rotaru nu vor mai avea pozitii eligibile la alegerile de anul viitor. Nu il mai punem la socoteala pe Adrian Palade, care s-a dat singur afara prin plecarea la PNL, unde a descoperit repede ca Alexandru Popa umbla cu cioara vopsita. Va veti intreba de unde stim. Ei bine, chiar de la trompetele PSD, una dintre ele, blogul lui Alin Cristea, care nu si-a dezamagit patroana si i-a luat la intrebari pe Chiriac si Dragomir, evident la misto, despre cat de muti sunt cei trei parlamentari PSD comparativ cu croncanitul lui Popa din Ciresu. Daca la prima vedere ati putea crede ca s-a reinnoit contractu’ pa lovele cu Popa, pe care s-au certat in direct la B1TV, va inselati. Pur si simplu, PSD le-a dat un mesaj celor trei ca “e liberi de contract” si sa-si caute echipa. Ca sa fie lucrurile cat mai clare, le-a mai dat cineva un mesaj la alta rubrica, la misto, ca-si parcheaza bolidul gresit pe malul Dunarii, de-i impute milionarului Antistescu de la Romnav si progeniturilor acestuia aerul proaspat al apei, atat de la cele doua viloaie cat si de pe terasa obtinuta dracu stie cum de la cladirea istorica a Agentiei Fluviale Brailene, transformata in hogeac pentru admiratorul de ziarizde preferate, printre multi altii, de prefecti trecuti in lumea celor drepti.

Revenind la oile noastre, nu ai cum sa nu iei de bun ce zice blogul PSD-ist al lui Alinus, asa ca, ne intrebam cine dracu-i pe lista. Noi fiind corecti si echilibrati si nepunand botul la “ciucalata” imprastiata cu seninatate de partidele parlamentare, va putem spune ca noua pozitie numarul unu de la Senat, pe listele PSD, este Doinita Ciocan, iar numarul doi la Camera Deputatilor este Nicu Ardeleanu. In privinta celorlalte locuri, lista ramane deschisa, dar nu mica ne-ar fi mirarea sa vedem cum Mihai Tudose reuseste, de data asta fara greutatile pe care le-a intampinat in legislatura trecuta, sa-si puna oamenii.

Daca tot vorbim de alegeri, sa vedem ce se intampla si in celelalte curti. In primul rand, remarcam AUR, care l-a adus pe profesorul Viorel Botea in curtea proprie, cel care s-a jurat pe steag ca va aduce organizatiile PMP la partidul lui Simion. Evident, in afara de unii ametiti de pe acolo, nu crede nici dracu ca vreo organizatie il va urma, toate punand botul, cel putin deocamdata, la vrajeala lui Alexandru Popa. Daca tot veni vorba de Popa, va putem spune ca acest nimeni devine mai nimeni in fiecare zi. Toate acestea, pentru ca, dupa esecul previzibil al actiunii in instanta in legatura cu pretul apei, urmeaza un altul al primarilor adusi cu anasana in PNL-ul lui. Popa seamana cu un seic de la PSG, care oricati jucatori ar lua, tot nu va putea castiga campionatul.

Prin urmare, PSD se va vedea fortat de manevrele lui Popa sa faca alianta post electorala “impotriva naturii” cu AUR. Cat despre ce va cere si pe cine va pune AUR in functiile negociate dupa alegeri, va vom spune curand. Insa propunerile acestora vor avea un aer cazon si va fi insotit de sirene rosii. Zgomotul de nino-nino ii va suna in urechi lui Popa mai mult decat melodia “Ca sicilienii” din clubul unde bea cu condamnati pentru tentativa de omor.