Eveniment

EXCLUSIV / PSD locul I, PNL locul II / PSD are nevoie de AUR ca de aer

Lumea politica braileana este stabila, in ciuda miscarilor browiene generate de social media. Evident, AUR ar fi trebuit sa profite de acest avantaj “electronic” si sa-si consolideze o pozitie care l-ar fi dus pe locul 2, dar prestatiile din ultima perioada arata ca liderii acestui partid nu stiu sau nu sunt atenti la felul in care functioneaza guerilla electronica. Practic, in conditiile in care atat AUR cat si SOS lasa un gol in desfasurarea ostilitatilor pe internet, este evident ca PSD va detine suprematia, in modul, dar nu va avea majoritatea. Inapetenta pentru seriozitate si interpretarea corecta a cifrelor il fac pe PSD captivul PNL.

Prin urmare, daca AUR si SOS nu isi dezvolta o pozitie corecta si echilibrata din punct de vedere digital fata de membrii sai, PSD va fi silit sa accepte o alianta cu PNL chiar daca ultimii denunta sus si tare acest lucru. Practic, se va intampla ca la Timis sau Ploiesti, cand sefii cei mari vor decide cum merg lucrurile.

Singura sansa a AUR, pentru ca SOS este scos, din start, din calcule de catre toti participantii la scrutinul electoral, este sa aduca candidati valizi si credibili. Din nefericire, pe plan local, AUR nu face asta, cu exceptia a doua nume transferate recent: Daniela Radulescu si Viorel Botea. Cei doi sunt garantia sustenabila ca electoratul PMP a uitat deja de alianta “broasca, racul si cu vaca”, adica PMP, USR, FD.

In aceste conditii, PSD este obligat, daca nu il vrea pe Popa in coaste, sa sustina AUR. Ii va fi la fel de greu ca si membrilor AUR, care sunt pusi sa il voteze pe un militian umflat cu pufuleti “ca si”, vorba domnului Ciolacu, drept, mai bine spus decat presedinte!

In aceste conditii, este dificil de spus ce se va intampla, dar daca PSD si AUR isi vor coordona miscarile, PNL va fi marele perdant al alegerilor locale, asta si din cauza urmasilor bratienilor, care nu se multumesc doar sa puna un bataus cap de lista, dar pun si unul mai jos, alt bataus, unul de ziaristi, nu ca primul, de simpli alegatori.

Suntem curiosi cum Misu Tudose va gestiona acesti determinanti care duc, inevitabil, catre un insucces al PSD in alegeri daca el nu gaseste o rezolvare. Care ar fi acestea: or PNL primeste ordin sa se alieze cu PSD si o va face, or se umfla “tarata” in Popa si el incearca sa joace pe cont propiriu, lucru care aduce in ecuatie AUR si SOS ca principali candidati pentru realizarea unei majoritati.

Intrebat despre aceste scenarii, mogulul Infobraila, Catalin Iordache, a declarat:

“Cu siguranta PSD Braila este marele castigator al alegerilor, dar daca, in cazul lui Mihai Tudose sau al lui Marian Dragomir acest lucru este mai putin important, acest lucru nu inseamna ca lucrurile sunt rezolvate. Tudose iese europarlamentar si fara niciun vot de la Braila, dar Tudose este primul pe lista si sigur ca doreste ca Braila sa fie printre primele judete care aduc voturi la PSD, cum este si normal. In aceste conditii, nu cred ca Misu Tudose se va rezuma doar sa ia un scor bun aici si va dori sa depaseasca media PSD pe tara. Chiar si asa, este greu de crezut ca va repeta succesul din fosta campanie electorala, cu AUR si SOS in coaste. Daca in urma cu 4 ani, scorurile PSD au fost cu putin peste 50%, acum nu vor mai fi. Va avea primar, va avea presedinte CJ, dar va trebui sa creeze majoritati. Tudose este priceput la asta si le va crea, cu siguranta. Problema este cu cine, asta depinzand, in prima faza doar de AUR si SOS. Sa le luam pe rand. AUR este convenabil pentru ca nu vor mult, cer putin si a mai lucrat cu multi dintre cei de acolo. Depinde ce ii cere AUR pentru asta, dar cum stim ca seful la AUR va fi disponibil oricand pentru PSD, nu cred ca asta va fi o problema chiar daca va contravine intereselor unora dintre noii sustinatori. Cu SOS, lucrurile ar trebui sa fie mai simple, dar din pacate pentru Misu, ele sunt mai complicate. “Motanelul” Chivu si fosta angajata la firma lui Tudose, Simona Draghincescu, pot pune probleme mai mari, nu cereri mai mari. Unul ca Misu nu sta sa se uite in gura unui corupt spagar ca Chivu si nu da doi bani pe o turnatoare la Securitatate ca Draghincescu, dar relatiile dintre ei ii leaga si asta il deranjeaza teribil pe Tudose. Prin urmare, eu cred ca Misu va bate palma cu AUR, dar asta inseamna ca AUR trebuie sa asigure confortul majoritatii. De asta eu cred ca PSD va trebui sau, naspa Misule, sa sustina AUR. In aceste conditii, este evident ca PSD va conduce alaturi de unul dintre partide doar daca Ciuca si ai lui nu il vor convinge pe Ciolacu ca este bine s-o puna de un nou USL! Deci, indiferent ce votati, votati cu ei, nu cu voi! Este un mesaj pe care, cu siguranta, nu l-ati mai auzit si nu il veti mai auzi dintr-un simplu motiv: toti sunt o apa si un pamant!”