Administratie, Eveniment, Politica

EXITPOLL / PSD si PNL isi impart “frateste”primariile din judet / AUR castiga o primarie


O cercetare sociologia realizata de Infobraila arata ca lupta electorala dintre cele doua mari partide nationale, PNL si PSD, a impartit “frateste” numarul de primarii din judet, spriza ultimelor alegeri constituind-o AUR, care castiga o primarie. Precizam ca cercetarea s-a realizat telefonic de catre sociologi, nicidecum de reporteri ai cotidianului Infobraila.
Rezultatele noastre nu ar trebui sa ii faca pe cei de la PNL sa deschida sampania, pentru ca, in ciuda numarului mai mare de primarii castigate fata de alegerile din 2020, ca numar total de voturi PSD se distanteaza la un ecart de doua cifre, aici contribuind si rezultatul destul de slab obtinut de liberali in Municipiul Braila, unde PSD a castigat detasat.
Prin urmare, atat Marian Dragomir cat si Iulian Francisck Chiriac isi vor pastra functiile detinute anterior in administratia braileana. Cat priveste rezultatul obtinut de partide pentru Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean Braila, Dragomir va avea parte de o majoritate in CLM, PSD obtinand putin peste 50%, arata previziunile sociologilor consultati de noi care au analizat rezultatele exitpoll, insa de aceasta bucurie pare a nu il include si pe Chriac, caruia ii mai lipsesc cateva procente.
De reamarcat ca in componenta CLM si CJ, potrivit datelor obtinute la orele 21, se vor afla trei partide: PSD, PNL si AUR.


Stirea este in curs de actualizare.

Leave a Reply