Eveniment

Felicitari / Costica Cojea introduce taxa bogatilor in Varsatura

Primarul comunei Chiscani, Costica Cojea (PNL), cel mai bogat UAT dupa municipiul Braila, a luat o decizie esentiala pentru binele comunitatii, atat din punct de vedere moral cat si financiar. Cojea, la sfaturile excelent argumentate ale Aurei Lavinia Vizireanu, inspector taxe si impozite locale, a luat decizia de a propune majorarea impozitelor pentru localitatea Varsatura, acolo unde cei mai bogati braileni si-au stabilit resedinta. Decizia liberalului Cojea este sustinuta si de catre presedintele PNL Braila Alexandru Popa, cei vizati fiind fara scapare in fata proiectului primarului Cojea.

A fost o intalnire la un restaurant din zona, unde a participat domnul primar Cojea, domnul deputat Popa si ziaristul Catalin Iordache. Acolo, Cojea si Popa i-au spus lui Iordache ce vor sa faca. Judecand dupa felul in care s-a incheiat intalnirea, este clar ca proiectul pus la cale va fi pus in aplicare, fara doar si poate“, a declarat o sursa credibila pentru Infobraila.

Intrebat despre intalnirea in care s-a stabilit cresterea impozitelor pentru bogatii din Varsatura, mogului Infobraila, Catalin Iordache a declarat:

Discutia a existat, dar eu nu am fost de acord, pentru ca nu mi s-a explicat de ce se aplica acest lucru pentru Varsatura si nu si pentru statiunea Lacu Sarat, unde fostul liberal tepar la curve Vasile Dogarescu are ditai hotelul. Am fost atras intr-o cursa, doar ca sa girez ulterior o decizie gen Robin Hood al PNL. Daca Cojea si Popa vor sa ia pielea de pe bogatii din Varsatura, este treaba lor. Din punct de vedere jurnalistic, este un lucru de felicitat, dar asta arata ca atunci cand taranii ajung, cum scrie si Rebreanu in operele sale, sa cucereasca conacul, sigur violeaza si stapana casei“.

Prin urmare, Infobraila felicita decizia PNL de a lua pielea de pe bogatii din Vasatura pentru ca ni se pare corect sa faca acest lucru, dar credem ca era bine si daca exista o consultare cu proprietarii viloaieilor din Varsatura.

De asemenea, facem precizarea ca Iordahe poate face aceste precizari in baza unui contract de trustee cu proprietarii site-ului Infobraila.