Publicitate

Noi experiențe ERASMUS PLUS pentru Școala Gimnazială ,,Vasile Alecsandri”, Brăila

În urma obținerii ACREDITĂRII ERASMUS PLUS,cu numărul de referință 2023-1-RO01-KA121-SCH-000131098,universul școlar s-a extins atât pentru profesorii, cât și pentru elevii școlii noastre.

Astfel, în anul școlar 2023 – 2024 s-au desfășurat patru mobilități la care au participat 7 cadre didactice și 11 elevi. Seria experiențelor internaționale s-a derulat după cum urmează:

· 19– 23 februarie 2024 – Valencia, Spania – ICT SKILLS FOR EDUCATORS – 3 cadre didactice;

· 25 – 29 martie 2024 – Istanbul, Turcia – DIGITAL GAMES & STORYTELLING – 2 cadre didactice;

· 22 – 26 aprilie 2024 – Pireu, Grecia – ICT in EDUCATION – 2 cadre didactice;

· 13 – 17 mai 2024 – Antalya, Turcia – 11 elevi și 2 cadre didactice.

După cum se observă, cursurile de formare la care au fost prezente cadrele didactice au avut un numitor comun și anume dobândirea unor noi competențeTIC în vederea îmbunătățirii calității activității didactice. Acestea au furnizat participanților exemple de platforme ce pot fi folosite pentru a explora utilizarea instrumentelor în crearea poveștilor și a jocurilor digitale, dar și modalități de integrare a tehnologiei în activitatea de predare –evaluare, astfel încât orele de curs să devină cât mai atractive și interactive.

Dar poate cea mai interesantă experiență a fost cea pe care au trăit-o, pentru prima dată, elevii școlii noastre. Zilele petrecute alături de colegii din Antalya au oferit nenumărate experiențe noi, interdisciplinaritate și interculturalitate. La toate acestea se adaugă și bucuria vizitării unor obiective turistice deosebite la care poate mulți dintre ei doar visau. Expunerea copiilor la o cultură și un mediu educațional nou le-a îmbunătățit acestora creșterea personală, adaptabilitatea și înțelegerea interculturală.

Ce a însemnat acest an pentru noi? O oportunitate de dezvoltare personală și profesională, de cooperare și de înțelegere reciprocă peste granite. Un schimb de experiență cu colegi din alte țări europene referitor la particularitățile fiecărui sistem de învățământ. O ocazie de a exersa abilitățile de comunicare în limba engleză și de a lega prietenii.

Așteptăm cu nerăbdare viitoarele experiențe

Leave a Reply